Hochei. CSM a ”smuls” șase puncte de la Corona
Foto: Sonia Baciu

Hochei. CSM a ”smuls” șase puncte de la Corona
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE: CSM ”Dunărea” a câștigat și al doilea meci al dublei cu formația Corona Brașov, cu scor identic cu cel din prima partidă, 4-2, chiar dacă evoluția a fost diferită. 

 

Echipa de hochei CSM „Dunărea” continuă să-şi încânte suporterii, obţinând o nouă victorie, cu scorul 4-2 (1-1, 2-0, 1-1), în faţa unui adversar de top din Campionatul Naţional,  cu Corona Braşov.

După ce în urmă cu o săptămână au obţinut punctaj maxim din dubla de pe teren propriu cu redutabila ACSH Gheorgheni, hocheiştii antrenaţi de Vadim Şakraiciuc şi Cornel Chiriţă au câştigat, sâmbătă, şi prima confruntare din „dubla” cu deţinătoarea titlului de campioană, Corona Braşova. 

Finalistele precedentei ediţii a Campionatului Național au oferit un meci foarte frumos, alternând perioadele de dominare, cele ale formaţiei gălăţene fiind mai lungi, asta oglindindu-se în scorul final. 

Corona a deschis scorul în minutul 12, formaţia gălăţeană egalând după două minute, prin Kiricenko (pasă decisivă Maxim Rybalko), întrându-se în prima pauză cu scorul 1-1. 

În repriza secundă, CSM „Dunărea” a jucat mai bine ca adversara şi a punctat de două ori, prin Puşkariov (primul gol pentru echipa gălăţeană înscris de hocheistul cu multe sezoane în NHL şi KHL) în min. 23, din pasa lui Mihail Rybalko, şi prin Zabludovski (min. 27, pase Puşkariov şi Kiricenko). Ambele au fost înscrise tot din superioritate numerică, eficienţa celor de la CSM „Dunărea” în power-play (3 superiorităţi din şase fructificate) fiind decisivă în desemnarea câştigătoarei.

Ultimul act a fost început în forţă de Corona, cu patinaj în mare viteză, iar hocheiştii gălăţeni au rezistat cu brio şi au reechilibrat repede jocul. Emoţiile publicului s-au amplificat când mai erau trei minute şi jumătate, după ce Corona Braşov a redus la minimum diferenţa, dar CSM „Dunărea” a gestionat foarte bine finalul şi a făcut 4-2 cu 56 de secunde înaintea finalului, Neznamov marcând de la centrul terenului în poarta goală, oaspeţii forţând în acele momente prin înlocuirea portarului cu un jucător de „câmp”.

Al doilea meci la Galaţi dintre cele două echipe urma să aibă loc aseară.

Citit 2615 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2020 22:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.