E important doar să participi?

E important doar să participi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campioana României n-a mai impresionat nici măcar la capitolul impresie artistică marţi seară, pe „Naţional Arena”, aşa cum o făcuse în prima rundă a Ligii, la Basel * Surprinzătoare a fost şi asistenţa de pe imensa construcţie bucureşteană, doar 6.800 de persoane

Jesus: „Aşteptam altceva de la Oţelul”

Acolo unde îşi bagă nasul aritmetica, metafora nu mai are niciun rost, iar jocul roş-alb-albaştrilor lui Dorinel Munteanu din partida cu Benfica Lisabona este reflectat fidel de cifrele oferite de siteul UEFA. „Noi am atacat din primul până în ultimul minut.

Mă aşteptam ca Oţelul să iasă mai mult la joc şi să atace, doar juca pe teren propriu şi era condusă. Însă n-a făcut-o. Pot spune că am controlat partida de la un cap la altul, iar posesia mingii şi raportul ocaziilor spun cam totul”, a afirmat şi Jorge Jesus, antrenorul „vulturilor” portughezi. La capitolul posesie, raportul a fost de 65 la sută – 35 la sută în favoarea oaspeţilor, iar şuturile spre poartă şi pe poartă au stat cam în aceeaşi măsură: 7-16 şi 2-7.

Inferiori, de la cornere la numărul de spectatori

Atacurile (13-5 pentru Benfica), cornerele (8-1), pasele reuşite (513-210) şi centrările care şi-au dovedit eficienţa (58-24) completează un tablou care trebuie uitat repede de Oţelul, în ciuda scorului final, unul decent dacă punem în balanţă valoarea loturilor celor două combatante (150 de milioane de euro costă toţi jucătorii puternicei grupări iberice şi doar 15 milioane întreaga trupă ordonată pe teren de Dorinel, conform www.transfermarkt.de – iată o altă paralelă care nu mai are nevoie de niciun comentariu!).

Neaşteptat de slabă, în ciuda zvonurilor care au circulat în ultima săptămână, a fost şi asistenţa de pe „Naţional Arena”: 6.800 de oameni (pe un stadion cu 54.000 de locuri), în proporţie covârşitoare gălăţeni. Locul ocupat în clasamentul Ligii I, scandalurile din ultima perioadă, preţurile biletelor şi incertitudinea legată de disputarea partidelor la Bucureşti au lăsat un hău imens în tribune. 

„Campioană cu multe slăbiciuni”

Plecând de la statisticile de mai sus, poate şi din cauza faptului că cea mai bună ocazie de gol a Oţelului a venit abia în minutul 90, presa portugheză s-a arătat nemiloasă cu deţinătoarea titlului de campioană a României.

„Benfica s-a impus în faţa unei oponente care nu are ce-i trebuie pentru a participa într-o competiţie precum Liga Campionilor”, a titrat „O Jogo”, iar „Publico” a scris că „victoria de la Bucureşti a fost obţinută mai greu decât ne aşteptam.

Dar nu din cauză că Oţelul e un adversar puternic, ci pentru că jucătorii antrenaţi de Jorge Jesus n-au fructificat şansele pe care le-au avut.” Şi „Jornal de Noticias” a punctat pe marginea rezultatului de marţi seara: „Benfica s-a impus doar cu 1-0 pe «Naţional Arena» din Bucureşti în faţa unei campioane a României care a arătat multe slăbiciuni.” Cu alte cuvinte, în Ligă nu este important doar să participi.

Citit 1542 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.