Cum cheltuiesc "oţelarii" suta de mii?
Foto: Foto: Sorin Pană

Cum cheltuiesc "oţelarii" suta de mii?
Jucătorii Oţelului se pregătesc încă de pe acum pentru potenţialele zile negre din viaţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jucătorii antrenaţi de Dorinel Munteanu au părut foarte surprinşi de întrebarea „Cum veţi gestiona prima de câştigare a campionatului?” şi au dat răspunsuri dintre cele mai diverse * Câţiva au preferat să nu comenteze subiectul, afirmând că în timpul sezonului competiţional e mai bine să se gândească doar la fotbal, iar cei mai mulţi au spus că-i vor depune la bancă pentru zile negre

„Suntem totuşi în plin campionat”

Nu este deloc comod să vorbeşti despre propriile conturi, mai ales că orice dialog despre bani se interpretează prost într-o Românie tot mai pestriţă. Cum în discuţie sunt sume câştigate pe merit şi nu la loto sau la cazinou, breasla fotbaliştilor din care se câştigă în medie cam zece ani de zile are tot dreptul să se gândească la perioada în care nu va mai fi în centrul atenţiei. „Nu cred că este un subiect care poate fi abordat acum, suntem în plin campionat”, au parat elegant Gabi Paraschiv şi Alejandro Viglianti, în timp ce Liviu Antal şi Marius Pena, colegi de cameră în cantonamente, au mărturisit că n-au simţit mirosul acestui bonus: „Nici n-am fost pe la bancă, îi las acolo, nu mă gândesc deocamdată ce voi face cu ei.” Până la urmă, în criza economică tot mai profundă, nu e bine să te arunci pe cei 100.000 de euro ca pe o pradă.

Gluma lui Costin: Merţan de 98.000!

Poanta momentului, legată de această poveste, vine de la căpitanul Sergiu Costin: „Nu-mi place să discut despre ce fac cu proprii bani, dar dacă vrei, îţi zic că-mi iau un Merţan cu 98.000 de euro şi cu restul de 2.000 îmi pun motorină, să-mi ajungă câteva luni. Acum, serios vorbind, nu mi-am pus problema ce voi face, nu mă pricep la afaceri.” De glume s-a ţinut şi Branko Grahovac care a spus mai întâi că se face businessman. „Mai joc doi-trei ani şi apoi mă apuc de afaceri. E o glumă, eu sunt băiat cuminte, nu cheltuiesc aiurea! Am vorbit cu soţia şi ne vom face un depozit la o bancă de acasă, din Bosnia, sau în Elveţia, că e cel mai sigur.” Tot în bancă îşi va lăsa economiile şi Gabriel Giurgiu, „că sunt vremuri incerte, nu ştii ce se va întâmpla peste o lună sau peste un an”.

Grupul băieţilor cu imobiliare

Silviu Ilie, care încă locuieşte cu chirie, îşi va achiziţiona un apartament. „Momentan caut, dar sigur îmi voi lua propria casă. Bineînţeles, îmi voi ajuta şi familia, iar restul va merge la bancă”, spune sportivul care anul trecut, cam pe vremea asta, juca demonstrativ alături de marele Zinedine Zidane. Tot în imobiliare investeşte şi Adrian Sălăgeanu, iar sârbul Milan Perendija încă prospectează terenul: „Mi-am luat apartament la Belgrad şi este posibil să fac şi un depozit bancar. Fotbaliştii nu ştiu niciodată până la ce vârstă vor juca, aşa că e bine să fie atenţi cum îşi gestionează banii.” Nici antrenorul Dorinel Munteanu nu şi-a făcut planuri cu bonusul pentru câştigarea campionatului, el precizând că banii vor rămâne în cont. 

Citit 1614 ori Ultima modificare Vineri, 11 Noiembrie 2011 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.