Criză financiaro-fotbalistică la Oţelul?

Criză financiaro-fotbalistică la Oţelul?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roş-alb-albaştrii nu şi-au luat banii de aproape două luni. Acesta să fie motivul pentru jocul submediocru din partida de sâmbătă, cu Gloria (scor 1-2)? * Căpitanul Paraschiv susţine că nu datoriile clubului faţă de jucători au stat la baza eşecului, în timp ce antrenorul Grigoraş dă vina pe mentalitatea elevilor săi *

Buturugile mici şi-au cam făcut de cap în etapa a XX-a a Ligii I, şi nu numai victoria Gloriei Buzău la Galaţi a şocat flora şi fauna campionatului intern. La fel de surprinzătoare au fost „remizele” lui CS Otopeni şi Gaz Metan Mediaş în fiefurile lui Dinamo Bucureşti şi FC Timişoara (0-0 pe ambele terenuri)! Este vorba despre două formaţii pe care Oţelul a reuşit să le răpună în primele runde ale returului: 3-1 cu medieşenii şi 1-0 cu ilfovenii.

„Este numai o palidă consolare, dar trebuie menţionată, că am reuşit să batem două echipe considerate de doi lei. Aşa s-a spus după acele jocuri, că am învins nişte înecaţi. Iată că n-a fost chiar aşa, însă din păcate n-am reuşit acelaşi lucru şi cu Gloria Buzău”, remarca amar, ieri, antrenorul roş-alb-albaştrilor, Petre Grigoraş.

Paraschiv nu discută despre bani

În afara unei evidente relaxări în faţa celui mai slab cotat adversar din întrecerea patronată de Liga Profesionistă, este posibil ca prestaţia „oţelarilor” să fi fost afectată şi de mâna lungă a crizei financiare.

Anunţaţi mereu că „au de primit” de către conducerea clubului, jucătorii lui Grigoraş au fost de nerecunoscut în iarbă, însuşi căpitanul Gabriel Paraschiv, liderul golgeterilor primei ligi, afirmând că „n-am reuşit să ne motivăm îndeajuns şi ce a ieşit s-a văzut pe teren”.

Rugat să nuanţeze, purtătorul banderolei n-a pomenit nimic despre salariile şi bonusurile de victorie pe care trebuie să le încaseze. „Despre criza financiară este vorba acum? N-are rost să discutăm pe marginea acestui subiect”, a replicat Paraschiv. 

„Subconştientul le-a dictat altceva”

Tehnicianul Oţelului, vlăguit de tot după şocul numit Gloria Buzău, pune zdruncinătura de sâmbătă după-amiază pe seama mentalităţii jucătorilor.

„De ce mi-a fost frică n-am scăpat. Deşi i-am avertizat de atâtea ori, am spus-o şi la conferinţa de presă dinaintea meciului, iată că n-am reuşit să înlăturăm acest pericol. Jucătorii s-au prezentat foarte bine la toate antrenamentele din săptămâna premergătoare partidei, dar în subconştientul lor a rămas o fărâmă de îndoială. Ei au fost convinşi că n-au cum să rateze victoria în faţa unei echipe care are numai trei puncte, şi tocmai asta le-a dăunat”, a declarat antrenorul „oţelarilor”.

Luni seară, la Stadionul „Oţelul” urma să aibă loc o şedinţă de analiză a jocului cu Buzăul, întrevedere care însă nu va avea urmări nefaste în buzunarele fotbaliştilor gălăţeni.

Explicaţie foto: Apărarea Oţelului a avut mult de furcă în faţa senegalezului Gueye Mansour (în centru, în duel cu Jivko Jelev), un atacant care ar putea face faţă la orice echipă din Liga I

Citit 1637 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.