O nouă scădere drastică în piața cripto, moment potrivit pentru investiții

O nouă scădere drastică în piața cripto, moment potrivit pentru investiții
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Piața cripto s-a confruntat în ultima lună cu mai multe scăderi drastice. Acum trei săptămâni, bitcoin atinsese cel mai mare prag al acestui an, de 21.000 de dolari, iar în doar două săptămâni a scăzut la sub 16.000 de dolari.

Totodată, ethereum, fratele mai mic al bitcoin, a scăzut de la 1.700 de dolari până la 1.100 de dolari, în doar o săptămână, foarte multe persoane pierzând și câte 40% din capitalul investit.

În acest context, platforma de criptomonede FTX a înregistrat retrageri de aproximativ 6 miliarde de dolari într-un interval de 72 de ore înaintea dimineţii de luni, potrivit unui mesaj trimis angajaţilor de CEO-ul companiei, Sam Bankman-Fried. Experții în domeniu spun că această scădere este determinată de piața slabă de tranzacționare și de crizele care au loc în toată lumea. Totuși, aceştia ne îndeamnă să investim când piața scade foarte puternic, pentru a putea obţine profit pe termen lung.

De exemplu, în vară, piața scăzuse la aceleași sume ca acum, mulți dintre pasionații din domeniu cumpărând de toți banii monedele virtuale, ca mai apoi să ajungă să facă mii de dolari profit. "Am cumpărat ethereum când ajunsese la 900 de dolari, iar într-o lună a crescut la 1.400, deci am reușit să fac un profit de 500 de dolari într-o singură lună, fără să fac mare lucru. În concluzie, trebuie să ai un dram de noroc și să știi câteva noțiuni despre acest domeniu. Oricine poate investi dacă are un telefon sau un laptop", ne-a spus Vasile Fițec, mentor și investitor în domeniul criptomonedelor.

În momentul de față, bitcoin valorează 16.700 de dolari, iar ethereum este 1.260 de dolari.

 

Citit 577 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.