Traian Băsescu: Cum să pui taxe pe chirii şi să nu utilizezi banii europeni? Sunt politici necorelate

Traian Băsescu: Cum să pui taxe pe chirii şi să nu utilizezi banii europeni? Sunt politici necorelate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, miercuri, intenţia Guvernului de a majora unele taxe sau de a impune noi taxe, cum ar fi în cazul chiriilor, în timp ce fondurile europene nu sunt utilizate, şeful statului arătând că majorarea taxelor în perioadă de criză înseamnă să tragi o frână.

"Cum să te gândeşti să pui taxe pe chirii, dar nu utilizezi bani europeni pentru finalizarea acestui tronson?", le-a spus Traian Băsescu ziariştilor, pe şantierul tronsonului de autostradă Arad-Nădlac, unde lucrările sunt oprite.

Şeful statului a menţionat că el a fost şi împotriva majorării TVA, în timpul guvernării Boc. "Aduceţi-vă aminte că am fost şi împotriva creşterii TVA în timpul guvernării Boc. Slavă Domnului că a fost doar mărirea TVA până la urmă", a spus Traian Băsescu.

"Dar în timp de criză - pentru că nu s-a terminat criza, România abia stă pe linia de plutire, în timp ce Europa e în recesiune... În timp de criză să măreşti taxele e ca şi cum ai trage o frână. Poate nu poţi să le micşorezi, dar să le măreşti taxele directe e o greşeală majoră", a continuat preşedintele.

El a spus că foarte multe firme "trăiesc" din închirierea spaţiilor. "Cred că sunt nişte politici necorelate, negândite", a mai declarat Traian Băsescu.

Citit 634 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2013 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.