Raportează comentariu

Legea, asa cum este, nu se aplica. Exact asta spune doamna de la Scoala 28. Ce nu spune doamna este insa ca, pe de-o parte se ajunge la 35 de elevi in clasa datorita sistemului promovat de cadrele didactice, care se stie foarte bine ca intocmesc acele liste de asteptare cu ani inainte, pe baza porcului corespunzator adus de parinti. Pe de alta parte, tot pentru a nu-i jgni pe contribuabili, doamna director omite a spune ca acesti parinti, in mare majoritate patroni de tarabe si alte afaceri de genul asta , frustrati ca au ajuns la batranete fara a-si putea scrie macar numele corect, merg la scoala si ii pun mana in gat cadrului didactic pentru a da loazelor mai multe teme. Intre ei exista chiar zicerea potrivit careia unde nu se dau cate o suta de probleme de pe o zi pe alta nu se face scoala. Fiecare isi creste copilul asa cum crede de cuviinta, eu zic totusi sa lasam scoala sa-si faca datoria in timp ce noi ne-o facem pe a noastra de parinti.
Nu pot sa nu remarc tonul extrem de acid al comentatorului Ion, care in cateva cuvinte surprinde esenta. Degeaba a pus din oficiu autorul articolului ultima fraza, chestia cu performanta nu reprezinta relatarea unui fapt la care ar trebui sa se rezume ziaristul, ci o parere personala a acestuia, cale pe care ii recomand doamnei ziarist sa aseze intr-un caiet toate aceste impresii ale dumneaei despre viata iar eu cel putin o voi anunta prin intermediul redactiei cand voi dori sa aflu ce gandeste. Copiii care au fost faultati in mod constant de marii profesori de la CNVA pe motiv ca nu faceau pregatire DELOC iar primii considerau ca fac pregatire dar nu cu ei, nu au timp sa se ocupe de treburi de acest gen, fiind plecati demult din tara , fiind puternici intr-un cuvant. Fara pregatirea industriala care se practica intre oale sau pe mileul din sufragerie. Altfel, eu cel putin stiu cateva situatii de copii puternici care, daca s-ar apuca sa vorbeasca, s-ar schimba multe lucruri cel putin la nivel de perceptie. Cand esti nu stiu unde si faci nu stiu ce, nu mai ai timp sa-ti aduci aminte ce iti facea d-nul ciuchina la clasa, inspector general scolar la acea vreme, pentru ca te suspecta de pregatire facuta in alta parte, no ?
Ideea de baza este ca acei copii care vor sa invete, vor invata si vor depasi toate imperfectiunile sistemului de invatamant romanesc, pentru ca omul este inca cel mai adaptabil animal. Intrebarea care ramane este ce fac restul de 95% sau cati Dumnezeu or fi ....