Colegiului Medicilor: Parlamentarii trebuie să adopte cât mai repede LEGEA VACCINĂRII

Colegiului Medicilor: Parlamentarii trebuie să adopte cât mai repede LEGEA VACCINĂRII
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Colegiul Medicilor din România (CMR) consideră că vaccinarea este un drept al copilului, necesar pentru a obţine cea mai bună stare de sănătate posibilă, iar imunizarea reprezintă măsura profilactică cu cel mai mare succes din istoria medicinii. De aceea, medicii solicită adoptarea cât mai curând a legii vaccinării, cu responsabilizarea clară a celor implicaţi.

Concret, CMR a trimis o adresă Camerei Deputaţilor prin care solicită adoptarea cât mai curând a legii privind vaccinarea. „Vaccinarea a contribuit decisiv la scăderea mortalităţii şi a morbidităţii (îmbolnăvirii - n.r.) prin afecţiuni infecţioase, a dus la creşterea substanţială a speranţei de viaţă. În fiecare an, circa trei milioane de vieţi sunt salvate prin vaccinare”, au transmis reprezentanţii CMR.

Potrivit acestora, în România înregistrăm o scădere îngrijorătoare a acoperirii vaccinale, scădere care nu a putut fi atenuată chiar şi în condiţiile în care ne aflăm în plină epidemie de rujeolă, boală prevenibilă prin vaccinare. „Peste 10.000 de persoane, în mare majoritate copii, s-au îmbolnăvit, iar 36 au decedat. Dintre cazurile înregistrate, 99 la sută nu erau vaccinate sau erau vaccinate incomplet”, mai spun reprezentanţii CMR.

Vaccinarea, un drept necesar al copilului

Reprezentanţii medicilor consideră că vaccinarea este un drept al copilului, drept necesar pentru a obţine cea mai bună stare de sănătate posibilă şi pentru a nu fi expus în viitor pericolelor reprezentate de unele boli infecţioase grave. „Din acest motiv, CMR a încurajat o reglementare legală solidă a activităţii de vaccinare, responsabilizarea clară a celor implicaţi, începând cu autorităţile, corpul profesional medical, dar şi reprezentanţii legali ai copiilor. Colegiul Medicilor din România îşi doreşte ca aceste responsabilităţi să aibă ca rezultat, în primul rând, protejarea vieţii copiilor, dar şi a persoanelor adulte iar, în al doilea rând, reglementările să respecte principiile de bază ale exercitării profesiei medicale consacrate, a drepturilor constituţionale, dar şi a tratatelor şi convenţiilor internaţionale la care România este semnatară”, se mai arată în document.

Citit 1695 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2017 22:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.