Tratamentul cu ulei de rozmarin combate căderea părului

Tratamentul cu ulei de rozmarin combate căderea părului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În cazul în care ai observat că alopecia (căderea părului - n.r.) este o problemă în familia ta şi vrei să combaţi acest efect este foarte important să ai grijă la stilul tău de viaţă şi să te foloseşti de toate remediile naturii pentru a întârzia cât mai mult posibil acest fenomen.

Bineînţeles, alopecia poate apărea dintr-o varietate de motive, de la predispoziţia la genetică şi diferite afecţiuni ale pielii, până la anumite deficienţe nutriţionale. Normal, nici stresul nu este lipsit din această ecuaţie, adesea frustrantă pentru cei afectaţi. Ca o consecinţă a îmbătrânirii organismului, odată cu înaintarea în vârstă este posibil să te confrunţi cu această problemă şi să pierzi o mare parte din podoaba capilară, mai ales că foliculii de păr încep să se micşoreze, odată cu trecerea timpului.

Uleiul de rozmarin, un ajutor veritabil

Din fericire, există o serie de soluţii, unele dintre ele naturiste, la care poţi apela dacă te confrunţi cu căderea părului. Aplicat pe scalp, uleiul de rozmarin ajută la intensificarea circulaţiei sangvine, fapt ce contribuie din plin la menţinerea părului sănătos şi frumos. Astfel că, dacă vei alege să aplici la rădăcina firului de păr 10-12 picături de ulei esenţial de rozmarin, fie în şampon, fie în balsam, ritmul cu care firele de păr cad se va reduce. De asemenea, poţi folosi şi planta ca atare, iar efectele sunt similare. Pune la fiert un litru de apă distilată şi adaugă una-două mâini de frunze de rozmarin uscat. Cu amestecul rezultat poţi să te speli pe cap în fiecare zi. Infuzia de rozmarin trebuie să stea acoperită cinci ore înainte de a fi folosită, pentru a avea rezultate bune.
Poţi, de asemenea, să amesteci trei-patru linguri de ulei de portocale sau de nucă de cocos cu trei sau patru picături de ulei de rozmarin şi cu o lingură de ulei de măsline, într-un vas. Încălzeşte acest vas la bain-marie (mod de a fierbe un aliment, prin aşezarea recipientului în care se află acesta în apa care fierbe în alt recipient - n.r.) şi apoi aplică-l cu ajutorul degetelor de la rădăcina părului spre vârfuri.

Citit 9874 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2017 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.