Plămânărica tratează infecţiile respiratorii

Plămânărica tratează infecţiile respiratorii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Denumită şi mierea-ursului, plămânărica este cunoscută pentru tratarea problemelor respiratorii, precum bronşitele, astmul sau răcelile. Planta este şi un bun diuretic şi ajută la menţinerea sănătăţii tractului urinar.

Una dintre principalele calităţi ale plantei este cea de a curăţa căile respiratorii şi de a elimina mucusul din plămâni, de aceea este recomandată şi fumătorilor sau celor care au renunţat la fumat. Pune la fiert 150 de mililitri de apă şi adaugă o lingură de frunze de plămânărică. Lasă 15 minute la infuzat şi, dacă doreşti, adaugă miere (când se răceşte), dacă nu îţi place aroma sa amăruie. Bea două-trei căni în fiecare zi, până la ameliorarea problemelor respiratorii. Dacă acestea persistă mai mult de o săptămână, este indicat să mergi la un consult de specialitate.

Datorită proprietăţilor sale diuretice, plămânărica poate fi utilizată şi pentru ameliorarea afecţiunilor rinichilor. Prepară-ţi un remediu din trei linguri de plantă uscată, pe care le pui la infuzat în 250 de mililitri de apă fierbinte. Bea două ceşti, în fiecare zi, până ce problemele renale se ameliorează.

Citit 1082 ori Ultima modificare Marți, 26 Decembrie 2017 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.