Dacă nu ai reguli, nimeni nu te poate acuza de nimic

Dacă nu ai reguli, nimeni nu te poate acuza de nimic
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu vorbeşte, într-un mesaj postat pe Facebook, despre transplanturile din România şi cum au fost tărăgănate procedurile şi reglementările domeniului pentru că "dacă nu ai reguli, nimeni nu te poate acuza de nimic", iar în acest timp "sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare" sau au trăit pentru că s-au împrumutat.
"Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poţi fura liniştit? Îţi faci singur regulile! Sau... nici nu le faci", spune Voiculescu. Aceasta adaugă că ministrul Florian Bodog "este ca o floricică: nu a văzut, nu a auzit".
Mesajul fostului ministru, postat, duminică, pe Facebook, se intitulează "Despre hoţie, crimă, fente şi floricele" şi vorbeşte despre câteva "fente" care au fost aplicate de "mai-marii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte".
Potrivit lui Voiculescu, fenta numărul unu a fost reprezentată de înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), care însă nu a primit atribuţii. "La cinci ani de la înfiinţare (2009), se înfiinţează Registrul Naţional de Transplant şi se emite un Ordin de Ministru care stabileşte ca obligaţie legală a Consiliului Ştiinţific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule. La şapte ani de la înfiinţare (2011), Corpul de Control constată că Registrul nu funcţiona, cât despre regulament de alocare... nici atât. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc. Cine era membru în Comisia de Control? Domnul #Bodog. Cine era preşedintele Consiliului Ştiinţific al ANT? Domnul #Lucan", susţine fostul ministru al Sănătăţii.
Acesta povesteşte că, în 2016, a început controlul în domeniul transplantului, chiar "de la periferia care devenise centru: ICUTR Cluj, feuda domnului Lucan". "Ameninţările nu ţin. Telefoanele nu ajung unde trebuie. Domnul Lucan vine la Bucureşti şi, împreună cu membrii Consiliului Ştiinţific şi veşnicii şefi ai transplantului, organizează cu sprijin de la partid şi de la câţiva jurnalişti o campanie media întru defăimarea mea şi a şefului corpului de control de la MS", mai spune Voiculescu. Potrivit acestuia, în 2017, la câteva ore după preluarea mandatului, Florian Bodog îl demite pe şeful Corpului de Control, cel care coordonase ancheta.
"Sute sau mii de români au murit pe lista de aşteptare, sperând, probabil, într-o minune. Sute sau mii de români au trăit doar pentru că s-au împrumutat, şi-au vândut casa, maşina, vaca. Domnul #Lucan face drumuri ceva mai dese la poliţie şi parchet, în continuare, însă, sunt sigur că se consideră nevinovat şi nedreptăţit", mai spune Voiculescu.
Potrivit acestuia, regulament pentru alocarea organelor încă nu există, iar drepturile pacienţilor sunt călcate în picioare.

Citit 1517 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2018 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.