Simptomele după care recunoşti gripa
Foto: on-line

Simptomele după care recunoşti gripa
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Virusurile gripale sunt foarte contagioase şi ne pot face să ne simţim de-a dreptul mizerabil. Simptomele gripei sunt, de cele mai multe ori, mult mai serioase decât strănutul şi nasul înfundat, semne pe care le putem pune şi pe seama unei răceli banale.

Debutul gripei este rapid, cu febră, dureri de cap, de muşchi, de gât, tuse şi oboseală, potrivit site-ului de ştiri medicale webmd.com. Alte semne ale instalării gripei sunt nasul înfundat, frisoane, ameţeală şi greaţă. Cele mai multe simptome ajung să se amelioreze după cinci zile, dar, uneori, pot dura o săptămână sau chiar mai mult. Chiar şi atunci când febra şi junghiurile au trecut, ne putem simţi slăbiţi timp de câteva săptămâni.

Fiind o boală foarte contagioasă, o putem lua cu uşurinţă de la o persoană infectată care strănută sau tuşeşte în apropierea noastră. Alte surse din care putem lua virusul sunt obiectele infectate după care ne atingem nasul, gura sau ochii. Gripa este mai frecventă şi se răspândeşte mai uşor iarna, pentru că petrecem mai mult timp în spaţii închise, în contact cu alte persoane, astfel că virusul se transmite mai uşor.

Singura cale de prevenire a îmbolnăvirii cu gripă este vaccinarea.

Citit 3741 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.