ACCES RESTRICȚIONAT al vizitatorilor în SPITALELE din Galaţi

ACCES RESTRICȚIONAT al vizitatorilor în SPITALELE din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Creşterea numărului de gălăţeni diagnosticaţi cu viroze respiratorii, cu pneumonie şi cu gripă a determinat autorităţile sanitare gălăţene să ia o serie de măsuri menite să împiedice, pe cât posibil, sporirea numărului de infecţii respiratorii acute.

Astfel, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a trimis adrese către toate spitalele din judeţ, cu solicitarea de a lua măsuri preventive cât mai curând posibil. „În primul rând, se va interzice sau restricţiona accesul vizitatorilor în secţiile cu risc, cum sunt Reanimarea, Terapia Intensivă, Oncologia sau Neonatologia. De asemenea, se va face triajul vizitatorilor şi se va interzice accesul acelor persoane care prezintă simptomatologie respiratorie. În fiecare zi, la intrarea în serviciu, se va efectua triajul epidemiologic pentru tot personalul medical şi auxiliar din spitale. Angajaţii din spitale depistaţi bolnavi vor fi scoşi din activitate până la însănătoşire, după finalizarea tratamentului. În momentul internării pacienţilor, se va face triaj epidemiologic cu scopul izolării celor cu risc epidemiologic la Spitalul de Boli Infecţioase. Nu în ultimul rând, personalul medical şi auxiliar încă nevaccinat împotriva gripei va fi imunizat, iar cazurile suspecte/depistate de gripă se vor transfera la Spitalul de Boli Infecţioase“, a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Şi alte spitale din ţară au luat, zilele trecute, măsuri similare, după creşterea numărului de infecţii respiratorii acute în nivel naţional.

Mii de îmbolnăviri într-o singură săptămână

Până în momentul de faţă, în judeţul Galaţi au fost confirmate trei cazuri de gripă sezonieră, fără complicaţii. De remarcat este faptul că niciunul dintre bolnavi nu era vaccinat antigripal. Cu toate acestea, pentru că a fost vorba de forme moderate de boală, pacienţii au putut urma la domiciliu tratamentul prescris de medic. În judeţul Galaţi, potrivit DSP Galaţi, doar săptămâna trecută au fost depistate peste 3.000 de cazuri de viroze respiratorii. Lor li se adaugă bolnavii care nu au mers la medic, alegând să se trateze de unii singuri.

Citit 7704 ori Ultima modificare Luni, 12 Februarie 2018 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.