REMEDII SIMPLE pentru a combate RĂCELILE de sezon
Foto: on-line

REMEDII SIMPLE pentru a combate RĂCELILE de sezon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Majoritatea alimentelor pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiuni importante.

Un astfel de aliment este usturoiul, o sursă bogată de antioxidanţi, care protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar. Proprietăţile acestuia se datorează în special alicinei, o substanţă antimicrobiană ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice. Usturoiul este recomandat în special în cazul infecţiilor produse de stafilococi, precum bronşita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar şi în cazul paraziţilor intestinali, astmului, hipertensiunii şi infecţiilor pielii.

De asemenea, ghimbirul este un remediu cu tradiţie în medicină alternativă, fiind folosit de peste 2.000 de ani, datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol. Ghimbirul, fie sub formă de ceai sau consumat natural, este un bun remediu în cazul răcelilor deoarece calmează inflamaţiile la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului. Mai mult decât atât, acesta ajuta şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând la eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii.

Citit 1277 ori Ultima modificare Luni, 19 Februarie 2018 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.