TRATAMENT modern pentru toţi pacienţii cu hepatita C

TRATAMENT modern pentru toţi pacienţii cu hepatita C
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) solicită Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii ca, în cadrul noului contract cost-volum-rezultat, să ia în considerare accesul la tratamentul fără interferon pentru toţi pacienţii care suferă de hepatita C, indiferent de stadiul în care se află.

"Deşi preşedintele CNAS a declarat public că au fost iniţiate demersurile pentru negocierile noului contract cost-volum-rezultat, până la acest moment autorităţile nu i-au informat în niciun fel pepacienţi despre forma şi modul în care se va desfăşura acest nou contract. Atragem atenţia cu privire la riscul păstrării actualelor prevederi, situaţie în care pacienţii nu au acces la toate terapiile inovatoare din piaţă'', a declarat Marinela Debu, preşedintele APAH-RO.

Reprezentanţii APAH-RO spun că o întârziere a procedurilor privind implementarea noului contract cost-volum-rezultat este inevitabilă în acest moment, ceea ce va duce automat la întreruperea tratamentului pentru pacienţii cu hepatita C. "Sperăm ca autorităţile competente să trateze cu toată seriozitatea propunerea APAH-RO, făcută în repetate rânduri, în ceea ce priveşte încheierea contractelor pe perioade mai lungi (mai mult de un an), pentru a exista predictibilitate", se precizează în comunicat.

Citit 5050 ori Ultima modificare Marți, 20 Februarie 2018 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.