Cele mai bune şi cele mai rele ţări în care să naşti
Foto: stiri.acasa.ro

Cele mai bune şi cele mai rele ţări în care să naşti
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

România ocupă locul 138 într-un top al mortalităţii infantile realizat de Unicef, clasament în care sunt cuprinse 184 de state de pe glob. Potrivit topului Unicef, în România există un deces la 233 de naşteri, ţara noastră fiind depăşită, din acest punct de vedere, de majoritatea ţărilor vecine, respectiv Bulgaria, Serbia şi Ungaria.

Totuşi, pe primele locuri în clasament se situează, conform documentului citat, ţări precum Pakistan, Republica Centralafricană, Afganistan şi Somalia. În top 10 ţări în care naşterile sunt puse în pericol se mai numără Lesotho, Guinea-Bissau, Sudanul de Sud, Coasta de Fildeş, Mali şi Ciad.

Unde e cea mai mică mortalitate infantilă

Specialiştii sunt de părere că situaţia politică din ţările mai sus amintite, precum şi faptul că ele sunt afectate de războaie duc la o rată a mortalităţii infantile foarte ridicată. La polul opus, ţările cu cea mai mică mortalitate infantilă sunt Japonia, Islanda, Singapore, Finlanda şi Slovenia, arată clasamentul Unicef, care ia în calcul date din 1990 (sau chiar mai devreme în unele ţări) şi până în 2016.

Citit 2936 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.