Memoriu semnat de sute de biologi şi chimişti

Memoriu semnat de sute de biologi şi chimişti
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Peste 600 de biologi şi chimişti cer, într-un memoriu adresat Guvernului şi Camerei Deputaţilor, modificarea grilei de salarizare din Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice din sistemul sanitar public şi solicită să fie identificate măsuri care să permită creşterea salariilor pentru biologii, biochimiştii şi chimiştii din sistemul privat de sănătate.

Memoriul a fost semnat, în trei zile, de 652 de biologi şi chimişti, dintr-un număr de 3.500 care îşi desfăşoară activitatea în sistemul public şi privat. Potrivit semnatarilor, în urma aplicării Legii-cadru 153/2017, au fost generate "discrepanţe şi frustrări uriaşe" între categoriile profesionale din sistemul sanitar public care au atribuţii şi responsabilităţi identice, cum ar fi biologii/ biochimiştii/ chimiştii, faţă de colegii medici de laborator.

Totodată, ei spun că, până la intrarea în vigoare a legii, salariile acestora erau aproximativ egale, iar acum raportul de salarizare este de aproximativ 1 la 3 între biologii/ biochimiştii/ chimiştii principali şi medicii specialişti de laborator. Semnatarii mai spun că doar angajaţii din DSP au beneficiat de măriri substanţiale în 2017, aceştia reprezentând mai puţin de 7 la sută din numărul biologilor, biochimiştilor sau chimiştilor din sistemul sanitar şi învăţământul medical.

Citit 3470 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Februarie 2018 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.