Cătina susţine funcţiile ficatului și îţi protejează inima

Cătina susţine funcţiile ficatului și îţi protejează inima
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Cătina conţine aminoacizi, betacaroten, zeaxantină, licopen, flavonoide, acizi graşi Omega-3, -6 şi -9, acid tanic, vitaminele B1, B2, K, C, A, E, peste 60 de antioxidanţi, cel puţin 20 de minerale, acid malic, uleiuri şi alţi compuşi bioactivi. Toate acestea sunt adevărate comori pentru sănătatea ta.

Cercetări recente au demonstrat că această plantă ajută la stimularea activităţii fizice, la prevenţia fibrozei hepatice, la scăderea în greutate şi la îmbunătăţirea activităţii sistemului circulator. În plus, mai are ceva ce nu se găseşte prea des – Omega-7 – un acid gras care face minuni pentru sănătatea pielii şi pentru circulaţia sângelui.

Protejează inima şi susţine sistemul sangvin şi limfatic

Conţinutul crescut de vitamina C ajută la asimilarea fierului în corp, asigurând, prin asta, un flux continuu de sânge, pentru că fierul e un ingredient esenţial în alcătuirea celulelor roşii. Pentru că scade nivelul colesterolului rău, eliberează arterele şi, prin urmare, scade riscul de ateroscleroză. Prin conţinutul de minerale, ajută la curăţarea sistemului limfatic. Pentru asta, sunt foarte bune atât uleiul de cătină (zece-15 linguriţe de trei ori pe zi, timp de cel puţin două săptămâni) cât şi maceratul (câte o linguriţă de trei ori pe zi, înainte de mesele principale).

Susţine funcţiile hepatice

Aminoacizii din cătină susţin funcţia hepatică şi ajută la regenerarea ficatului. Foarte indicat este siropul de cătină în hepatite şi ciroze. Se poate folosi uleiul, maceratul sau siropul.

Sănătatea stomacului

Ulcer, gastrită, diaree, inflamaţii ale intestinului subţire şi gros, toate pot fi ameliorate cu ajutorul cătinei. Se iau zece-20 picături de ulei de cătină de trei ori pe zi, fie simplu, fie în amestec cu miere, în cure de câte trei luni, dar cel puţin două săptămâni.

Susţine sistemul imunitar

Cătina este considerată ca având cel mai mare conţinut de vitamina C dintre toate plantele. Pentru sistemul imunitar, vitamina C este esenţială. De asemenea, celelalte vitamine și conţinutul generos de acizi grași promovează activitatea sistemului imunitar. Uleiul, tinctura, maceratul sau siropul sunt la fel de eficiente în ţinerea departe a bolilor sezonului rece sau pentru combaterea infecţiilor respiratorii.

Citit 12519 ori Ultima modificare Duminică, 11 Martie 2018 16:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.