UPDATE | PROTEST spontan la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi
Foto: Marius Negri

UPDATE | PROTEST spontan la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE | Mai mulţi angajaţi ai Spitalului de Boli infecţioase din Galaţi au întrerupt lucrul şi au protestat în faţa unităţii medicale. Angajaţii, infirmiere şi asistente medicale, au decis să facă acest lucru din cauză că sunt nemulţumiţi de salariile încasate.

Aceştia susţin că au luat în mână mai puţin ca în lunile trecute, deşi li s-au mărit salariile. „Am încasat mai puţini bani decât în luna februarie, când am muncit mai puţin. Am primit cu aproximativ 250 de lei mai puţin. Noi vrem stabilitate, avem şi noi tare la bănci şi deja am fost contactaţi că am rămas restanţi”, ne-a spus o asistentă. „Eu am luat cu 300 de lei mai puţin. Avem familii şi nu mai avem cum să ne descurcăm. Ni s-au promis salarii mai mari ca să nu mai plecăm din ţară şi cu ce ne-am ales? Cu sporuri mai mici şi, implicit, cu venituri mai mici”, ni s-a plâns o infirmieră.

Supărările oamenilor sunt cunoscute şi de conducerea Spitalului de Boli Infecţioase, care ne-a explicat faptul că diferenţele salariale provin fie de la scăderea sporurilor, fie de la norma de hrană, care este, mai nou, impozitată. „Legislaţia privind sporurile are nişte limitări. O limitare constă în faptul că nu mai sunt premise două sporuri asociate, iar alte sporuri s-au micşorat. De exemplu sporul de HIV era între 50-100 la sută, iar acum este maximum de 85 la sută. Scăderea vine şi din norma de hrană care trebuie impozitată. Nu am putut asigura 85 la sută la cei care lucrează la HIV, nu am putut asigura 25 la sută pentru tot spitalul, pentru că nu am avut de unde. Am asigurat categoriile defavorizate ca să plece acasă cu salariu la fel cu luna anterioară. Eu nu pot să acţionez în afara legii, am încercat să mă încadrez legal între valorile minime şi maxime la sporuri, salariile li s-au dat mărite aşa cum prevede legea, mai mult de atât, ce pot să fac?”, ne-a explicat dr. Mihaela Debita, managerului Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi.

Angajaţii unităţii medicale spun că vor continua acţiunea de protest şi în zilele următoare, când, ca şi ieri, vor asigura, pe perioada protestului, doar o treime din personal pentru desfăşurarea activităţii.


Mai mulţi angajaţi ai Spitalului de Boli infecţioase din Galaţi au întrerupt lucrul şi au protestat în faţa unităţii medicale. Angajaţii, infirmiere şi asistente medicale, au decis să întrerupă lucrul din cauză că sunt nemulţumiţi de salariile încasate. Aceştia susţin că au încasat mai puţin faţă de lunile trecute, asta în ciuda faptului că li s-au mărit salariile.

Care sunt nemulţumirile asistenţilor medicali şi a infirmierelor, cu cât li s-au diminuat veniturile, dar şi ce spune conducerea Spitalului de Boli Infecţioase, aflaţi în Viaţa liberă de miercuri, 18 aprilie 2018.

Citit 7999 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 14:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.