Sute de mii de carduri de sănătate EXPIRĂ

Sute de mii de carduri de sănătate EXPIRĂ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Aproximativ 730.000 de carduri de sănătate, din cele peste 14 milioane existente, vor expira în acest an şi vor fi înlocuite cu altele noi, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Noile carduri, care se află acum în curs de tipărire, vor fi trimise prin poştă, a declarat purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, pentru News.ro.

Costache a subliniat că, după depăşirea termenului de valabilitate, cardurile de sănătate nu vor mai putea fi folosite, deci asiguraţii trebuie să aştepte cardurile noi. "În niciun caz cardurile de sănătate nu vor putea fi folosite după ce expiră. Este o informaţie greşită pe care am auzit-o şi eu. Nu, categoric nu. Când expiră, vor veni cardurile noi", a spus Costache.

Peste 14 milioane de români deţin carduri de sănătate. Folosirea cardului naţional de sănătate este obligatorie din 1 septembrie 2015, fără prezentarea acestuia la medicul de familie sau la spital neputând fi acordate servicii medicale sau medicamente decât pentru cazurile de urgenţă. Potrivit Legii sănătăţii, cardul naţional de sănătate trebuia să fie introdus până la începutul anului 2008, dar a fost amânat de mai multe ori, până în 2015.

Citit 2119 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.