Remedii care stimulează creşterea părului

Remedii care stimulează creşterea părului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Secretul unui păr bogat, sănătos şi plin de vitalitate se găseşte de multe ori chiar în natură. Anumite plante sau uleiuri esenţiale din plante sunt deosebit de benefice în acest scop.

Utilizat secole la rând de culturile din întreaga lume pentru că stimulează creşterea părului şi întârzie albirea acestuia, uleiul de rozmarin sporeşte şi circulaţia sângelui în micile vase de sânge de la nivelul scalpului. Astfel, dacă vrei să-ţi menţii intactă culoarea părului, clăteşte-te zilnic pe cap cu „fiertura” câtorva frunze de rozmarin. Pentru masajul revigorant al scalpului, poţi folosi câteva picături de ulei de măsline, combinate cu câteva picături de ulei de rozmarin.

Jojoba

Uleiul se extrage din planta de Jojoba, găsită în California, Arizona şi în unele părţi ale Mexicului. Timp de sute de ani a fost folosită de către indienii americani, pentru a hidrata şi ajuta în creştere părul. Ce este interesant este chiar „compoziţia” moleculară a plantei de Jojoba, deoarece are caracteristici similare cu cele ale sebumului natural, produs de scalp. Uleiul poate fi aplicat direct pe păr sau poţi adăuga câteva picături în balsamul tău de păr, pentru a stimula creşterea părului. Jojoba este hipoalergenic, motiv pentru care nu îţi va afecta părul sau scalpul.

Lavandă

Originară din zona mediteraneană, lavanda este acum cultivată în zonele cu climă temperată din întreaga lume. Conţine puternici agenţi anti-bacterieni, care calmează şi vindecă iritaţiile scalpului. Este utilă şi în tratarea mătreţii şi adaugă volum firului de păr.
Pune câteva crenguţe de levănţică într-un recipient de sticlă, acoperă-le cu ulei de măsline extra-virgin şi etanşează recipientul. Lasă-l într-un loc răcoros, întunecat, timp de trei până la patru săptămâni.
Foloseşte uleiul obţinut, pentru masajul scalpului, o dată la câteva zile. Se aplică şi se lasă peste noapte în păr. Dimineaţa, spală-ţi părul în mod obişnuit.

Citit 2961 ori Ultima modificare Duminică, 22 Aprilie 2018 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.