Politician: Indiferent cât ar creşte salariile, şpaga va fi nelipsită din spitalele publice

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Deputatul independent Remus Borza susţine, într-o postare pe blogul său, că majorarea salariilor personalului medical nu va elimina pliculeţul cu bani din spitalele publice.

„Guvernul a majorat, cu data de 1 martie, salariile personalului medical. Sunt medici cărora li s-a triplat salariul. Ajung la 14-16 mii lei lunar. În prezent, marea supărare a personalului medical este că s-au plafonat sporurile. Nu mai sunt la 80 la sută, ci la 30 la sută. În continuare şi indiferent cât ar creşte salariile, pliculeţul nu va dispărea din spitalele publice”, scrie Borza.

Potrivit acestuia, sunt judeţe în care cel mai mare angajator este Spitalul Judeţean. „La toate spitalele din ţară, 50 la sută din ştatul de funcţii sau din organigramă este populat cu personal administrativ sau TESA. Sunt peste 1.000 de “specialişti” în resurse umane, contabilitate, administrativ şi tehnic la fiecare spital. A venit timpul ca o parte din ei să fie trimişi în economia reală, unde există un deficit de peste 500.000 de locuri de muncă”, a adăugat deputatul.

Citit 1448 ori Ultima modificare Luni, 30 Aprilie 2018 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.