Leacuri care te pot ajuta să scapi de SINUZITĂ

Leacuri care te pot ajuta să scapi de SINUZITĂ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sinuzita se manifestă prin inflamarea mucoasei sinusurilor paranazale şi prin apariţia unor secreţii supărătoare în interiorul lor. Pe lângă tratamentul recomandat de medic, există câteva leacuri naturale care te ajută să îi vii de hac.

Hreanul este unul dintre aceste leacuri. Tai o bucată mică de hrean, o cureţi şi o dai prin răzătoare. Inhalezi câteva minute, până simţi că începi să elimini mucusul în exces. Poţi să înghiţi şi jumătate de linguriţă de plantă amestecată cu o jumătate de linguriţă de miere, remediu care ajută la eliminarea bacteriilor sau a fungilor care cauzează infecţia sinusurilor. Repetă procedeul de trei ori pe zi. Ai grijă însă, o cantitate prea mare de hrean ingerată poate cauza dureri de stomac.

Bun antioxidant, ghimbirul este eficient în tratarea sinuzitei, datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, fiind, totodată, şi un antimicrobian natural. Într-o cană cu apă fierbinte, pune una-două linguri de ghimbir dat prin răzătoare şi lasă la infuzat timp de zece minute. Strecoară şi bea ceaiul, după ce s-a răcit puţin. Poţi adăuga şi o linguriţă cu miere. Se beau trei căni de ceai pe zi, până la ameliorarea simptomelor.

Consumă usturoiul ca atare sau sub formă de pulbere ori capsule pentru a ameliora simptomele sinuzitei. Este antibiotic natural, întăreşte imunitatea şi are proprietăţi antifungice şi antibacteriene. O altă metodă de a desfunda sinusurile constă în tăierea a trei-patru căţei de usturoi, pe care îi adaugi într-o cană cu apă clocotită, apoi inhalezi aburii care se evaporă. Repetă procedeul de două-trei ori pe zi.

Amestecă zece picături de ulei esenţial de eucalipt cu cinci picături de ulei esenţial de mentă, cu zece picături de ulei esenţial de lavandă şi cu cinci picături de ulei esenţial de cedru într-o sticlă închisă ermetic. Agiţi bine şi inspiri direct din aceasta de câteva ori pe zi.

Nu abuza de medicamente. Analgezicele şi decongestionantele luate în exces pot să agraveze simptomele sinuzitei. Ca un pont, dacă suferi de această problemă de sănătate, dormi cu capul uşor ridicat, pentru a putea respira mai bine.

Citit 5506 ori Ultima modificare Duminică, 13 Mai 2018 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.