Banii pentru spitalele gălăţene nu ajung până la sfârşitul anului

Banii pentru spitalele gălăţene nu ajung până la sfârşitul anului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ca în fiecare an, şi în 2018 banii destinaţi funcţionării spitalelor din judeţul Galaţi sunt daţi cu ţârâita. Astfel, bugetul alocat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru asistenţa spitalicească din județul nostru ajunge până în penultimul trimestru al acestui an. În această situaţie, speranţa managerilor de spitale pentru ultimul trimestru al anului se îndreaptă către rectificările bugetare.

Pentru anul în curs, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi a putut aloca un buget de 166.833.000 de lei pentru asistenţa medicală spitalicească. Din aceşti bani, pentru perioada ianuarie-aprilie 2018, a fost deja contractată suma de aproape 63.000.000 de lei. Astfel, până la sfârşitul anului au mai rămas disponibili doar 94.000.000 de lei. De asemenea, a mai fost constituit şi un fond de rezervă, în valoare de aproximativ 10.000.000 de lei, reprezentând echivalentul a 6 la sută din totalul bugetului. Chiar dacă fiecare spital epuizează banii veniţi de la CJAS mai devreme sau mai târziu, calculul arată că suma iniţială este prea mică.

Fonduri suplimentate prin rectificări bugetare

"Bugetul este alocat până în luna noiembrie 2018. În a doua parte a anului, în urma analizelor efectuate, bugetul va fi suplimentat prin rectificări bugetare. Trebuie precizat faptul că aceste fonduri sunt destinate doar pentru asigurarea serviciilor medicale spitaliceşti", a precizat dr. Mihaela Docan, preşedintele CJAS Galaţi. 11 furnizori de servicii medicale spitaliceşti au intrat anul acesta în relaţie cu CJAS Galaţi. Printre aceştia, se numără: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Spitalul de Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul CFR, Spitalul din Tecuci, cel din Târgu Bujor şi Maternitatea "Buna Vestire".

Citit 2960 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2018 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.