Premiera pe care toată lumea o aştepta. Medicii au reuşit să trateze cancerul de sân în stare avansată

Premiera pe care toată lumea o aştepta. Medicii au reuşit să trateze cancerul de sân în stare avansată
Imunoterapia le oferă speranţe şi altor pacienţi cu cancer în formă avansată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O femeie cu cancer de sân în formă avansată a fost vindecată complet cu ajutorul unei terapii noi, prin care medicii au sporit puterea sistemului imunitar al pacientei, pentru ca acesta să poată lupta cu tumorile, potrivit "The Guardian".

Este pentru prima dată în istorie când un pacient în stadiu avansat a fost tratat cu succes printr-o formă de imunoterapie care utilizează propriile celule imunitare ale pacientului pentru a identifica şi a distruge celulele canceroase care s-au format în corp.

Judy Perkins, inginer din Florida, Statele Unite ale Americii, avea 49 de ani atunci când a fost selectată pentru noua terapie radicală, după o serie de runde de chimioterapie care nu au dat rezultate. Medicii au apelat la această tehnică în încercarea de a opri tumoarea din a se răspândi dinspre sânul drept către ficat şi alte organe. În momentul respectiv, medicii îi dădeau cel mult trei ani te trăit.

Specialiştii care au tratat-o la Institutul Naţional de Cancer din Maryland, SUA, susţin că răspunsul pacientei la tratament a fost "remarcabil": terapia a distrus celulele canceroase, astfel încât ea este sănătoasă de doi ani.

"Condiţia mea s-a deteriorat foarte mult înspre sfârşit, iar tumoarea îmi apăsa pe un nerv, ceea ce înseamnă că îmi petreceam timpul încercând să nu mă mişc deloc, pentru a nu simţi dureri. Renunţasem la luptă", spune Perkins. "După ce tratamentul mi-a dizolvat cea mai mare parte din tumoare, am fost capabilă să mă duc într-o drumeţie de 60 de kilometri".

Laszlo Radvanyi, director ştiinţific în cadrul Institutului de Cercetare pentru Cancer din Ontario, specialist care nu a fost implicat în tratamentul pacientei, spune că "este un răspuns fără precedent în cazul tratamentului unei forme atât de avansată de cancer de sân".

Succesul dă speranţe milioanelor de oameni din lumea întreagă care suferă de cancer de sân şi de alte forme de cancer, precum cel de ovare şi de prostată, forme care se tratează foarte greu sau deloc.

Cercetătorii plănuiesc acum teste clinice la scară largă, pentru a analiza cât de eficient ar putea fi tratamentul.

Citit 3924 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iunie 2018 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.