Parteneriat public-privat pentru spitalul regional Brăila-Galaţi

Parteneriat public-privat pentru spitalul regional Brăila-Galaţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Mult promisul spital regional Brăila-Galaţi, pentru care sunt rezervate aproximativ 15 hectare de teren între cele două oraşe, va fi construit în parteneriat public-privat, a anunţat, ieri, premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern. Potrivit şefei Executivului, spitalul regional Brăila-Galaţi, care ni se promite de mai bine de zece ani, va avea 800-1.000 de paturi.

„(...) Tot astăzi adoptăm cel de-al doilea pachet de investiţii strategice care vor fi realizate în parteneriat public-privat. După cum ştiţi, în mai am aprobat primele cinci proiecte, astăzi aprobăm încă opt proiecte strategice de investiţii care urmează să fie pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat. Dintre acestea, trei sunt în domeniul sănătăţii, ceea ce arată interesul Guvernului României pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale”, a spus Viorica Dăncilă, care, în acest context, a menţionat spitalul regional Brăila-Galaţi. Ulterior, Biroul de Presă al Guvernului a anunţat că spitalul "va fi organizat clinic, cu o structură de specialităţi, având o platformă complexă de investigaţii şi intervenţii terapeutice clinice şi paraclinice, care va asigura asistenţă medicală pentru cazurile medicale complexe. Spitalul din zona Brăila-Galaţi va fi dotat cu heliport şi elicopter pentru urgenţe, precum şi cu clinici de specialitate şi centre de cercetare dotate corespunzător".

Reamintim că, în toamna anului trecut, Executivul condus de premierul brăilean Mihai Tudose a repus pe tapet spitalul regional Brăila-Galaţi. Guvernul de la acea vreme a aprobat, pe data de 1 noiembrie 2017, printr-un memorandum, demararea procedurilor necesare pentru construirea a cinci spitale regionale, în Timişoara, Târgu-Mureş, Constanţa, Brăila-Galaţi şi Braşov. Potrivit unui comunicat remis atunci de către Biroul de Presă al Executivului, "astfel, vor fi iniţiate demersuri pentru identificarea soluţiilor de finanţare pentru construirea celor cinci spitale regionale, cu încadrarea în ţintele anuale de deficit, şi în cazul în care va fi necesară contractarea unor împrumuturi la nivel guvernamental aceasta se va face cu respectarea legislaţiei privind datoria publică. De asemenea, vor fi demarate consultările cu autorităţile administraţiei publice locale pentru identificarea terenurilor care să permită funcţionarea în condiţii optime şi la standarde de calitate atât din punct de vedere al respectării circuitelor funcţionale, cât şi al asigurării tuturor utilităţilor".
În ciuda valului de promisiuni, niciun reprezentant al Guvernului nu a avansat un termen cu privire la finalizarea investiţiei. În concluzie, mai e mult până departe.

Citit 7838 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2018 14:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.