Alimentele picante, secretul longevităţii

Alimentele picante, secretul longevităţii
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Alimentele picante, cum ar fi ardeiul iute, contribuie la creşterea longevităţii, datorită capacităţii acestora de a inhiba senzaţia de durere, potrivit unui studiu american. Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din California au constatat că inhibarea capacităţii organismului de a simţi durere, prin consumul de alimente picante, precum ardeiul iute, favorizează longevitatea, informează dailymail.co.uk. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după o serie de experimente pe şoareci, în cadrul cărora semnalele de durere au fost împiedicate să ajungă la creier, fapt care le-a prelungit acestora viaţa. Astfel, animalele care nu au mai produs proteina responsabilă cu simţirea durerii, denumită TRPV1,au avut nu doar "o viaţă excepţional de lungă", cu aproximativ 14 la sută mai lungă decât cea a animalelor din grupul de control, ci şi mai sănătoasă. De asemenea, aceşti cobai se îmbolnăveau mai rar de cancer, iar memoria nu le-a fost afectată atât de mult, odată cu înaintarea în vârstă.

Citit 2102 ori Ultima modificare Duminică, 08 Iulie 2018 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.