40 de milioane de euro pentru schimbarea la faţă a Spitalului Judeţean
Foto: Remus Basalic

40 de milioane de euro pentru schimbarea la faţă a Spitalului Judeţean
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi va trece, în următorii doi ani, printr-o serie de lucrări de anvergură, destinate consolidării şi eficientizării energetice a unităţii sanitare. Investiţia se ridică la aproape 70 de milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene şi guvernamentale. Acest proiect, alături de extinderea secţiei de Radioterapie, în vederea aducerii unui accelerator de particule, şi de construirea parcării supraetajate, însumează investiţii de aproximativ 40 de milioane de euro.

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, instituţie care are în subordine Spitalul Judeţean, a lansat ieri proiectul "Creşterea eficienţei energetice pentru Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei"". Investiţia de 70 de milioane de lei, câştigată de Consiliul Judeţean Galaţi, are drept scop principal creşterea eficienţei energetice a clădirii principale a spitalului, a Ambulatoriului de specialitate şi a tronsonului de legătură dintre cele două. Concret, proiectul va însemna înlocuirea tuturor conductelor de fluide medicale şi menajere din cadrul unităţii sanitare şi de la subsolul acesteia. În paralel, printre altele, vor avea loc şi lucrări de consolidare a spitalului.

"Investiţia presupune un adevărat puzzle"

"Este un proiect de anvergură pentru Spitalul Judeţean şi pentru cetăţenii din judeţul Galaţi şi nu numai. Investiţia implică toate secţiile spitalului, începând cu subsolul şi până la ultimul etaj. La sfârşit, trăgând linie, scopul este de a creşte calitatea actului medical, confortul pacienţilor şi siguranţa angajaţilor. Investiţia presupune un adevărat puzzle, care înseamnă consolidarea spitalului, lucru care s-a şi început cu Corpul A de la subsol. Spitalului are 50 de ani de când este construit, a trecut prin cutremure, prin diverse intervenţii în structură şi, ca atare, era nevoie şi se impunea o consolidare. În paralel, vor fi înlocuite toate conductelor de fluide medicale şi menajere. Tot păienjenişul de conducte de la subsolul spitalului va fi schimbat. Conductele actuale sunt vechi, ruginite şi, drept urmare, în orice moment poate crăpa oricare dintre ele, ceea ce poate genera o sursă de infecţie în spital. De asemenea, va fi schimbată partea de tâmplărie a ferestrelor, acolo unde aceasta nu a fost deja înlocuită. Investiţia mai presupune înlocuirea caloriferelor, a lifturilor, precum şi montarea unui sistem modern de ventilaţie în tot spitalul, inclusiv în sălile de operaţii. Nu în ultimul rând, la exterior, spitalul va fi placat cu plăci de compozit cu vată minerală", a precizat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Citit 6347 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2018 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.