Farmacia din grădină. Remedii naturale pentru scăderea colesterolului ”rău”

Farmacia din grădină. Remedii naturale pentru scăderea colesterolului ”rău”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Fără îndoială, aţi auzit cât de periculos este nivelul ridicat de colesterol "rău" şi care sunt afecţiunile pe care acesta le poate cauza. Mai mult, nivelul ridicat de colesterol LDL în sânge reflectă un risc semnificativ crescut de îmbolnăvire cardiacă. Ei bine, aflaţi mai jos care sunt cele mai eficiente remedii care ajută la scăderea colesterolului. Bineînţeles, înainte de a apela la oricare dintre aceste tratamente naturiste, trebuie să cereţi sfatul unui medic.

Pătlagina un remediu anticolesterol verificat pe mii de pacienţi. Tratamentul cu această plantă previne creşterea la cote alarmante a nivelului de colesterol "rău" în sânge. Se recomandă infuzia preparată dintr-o lingură de plantă şi dintr-o cană de 200 de mililitri de apă clocotită. Bea câte o lingură la două ore. Tratamentul trebuie urmat timp de 14 zile. După o pauză de zece zile, se poate repeta.

Mesteacănul elimină acidul uric

Folosit sub formă de infuzie, mesteacănul favorizează eliminarea acidului uric şi a colesterolului rău din sânge. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă cu frunze şi dintr-o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat zece minute, după care se bea îndulcită cu miere. Durata tratamentului este de zece zile pe lună sau după recomandarea specialistului. Cei care suferă de boli de inimă sau de rinichi trebuie să evite infuzia de mesteacăn.

Ceaiul verde te scapă de grăsimi

Acest ceai contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sanguine. Doza zilnică este de două căni de ceai verde pe zi, îndulcit numai cu miere, fiind incompatibil cu zahărul. Tratamentul durează câte trei săptămâni pe lună.

Strugurele are proprietăţi anticolesterol

Strugurii reduc nivelul crescut al colesterolului, având proprietăţi decongestionante, remineralizante şi anticolesterol. Dar pentru a beneficia de calităţile sale terapeutice, strugurele trebuie mâncat cu coajă cu tot, câte 300 de grame pe zi. De asemenea, se prepară ceai din boabele de strugure: cinci boabe la o cană de apă clocotită. Se beau câte trei căni de infuzie pe zi.

Un ceai complex cu efecte deosebit de bune se prepară dintr-un amestec de plante: câte zece grame de săpunariţă şi de gălbenele, 20 de grame de cozi de cireşe, 25 de grame de frunze de anghinare, 25 de grame de frunze de creţuşcă şi 20 de grame frunze de vulturică. Din acest amestec se pun două linguri cu vârf în 500 de mililitri de apă clocotită. Ceaiul se fierbe timp de trei minute, apoi se lasă la infuzat timp de 15 minute. Se beau câte două căni pe zi. Tratamentul trebuie continuat vreme de două luni.

Frunzele de afin reduc zahărul din sânge

Tratamentul cu frunze de afin reduce colesterolul şi zahărul din sânge. Folosiţi atât infuzia, cât şi decoctul de afin. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de frunze mărunţite şi o cană cu apă clocotită. Decoctul se prepară din două linguriţe de plantă şi 250 de mililitri apă, care trebuie să fiarbă timp de cinci minute. Beţi câte o cană, după mesele principale, minimum 21 de zile.

Sucul de ţelină, de măr şi de castravete

Pentru a pregăti acest suc savuros ai nevoie de trei mere, un castravete şi câteva fire de pătrunjel şi de ţelină. Se spală fructele şi legumele, se curăţă merele şi se scot seminţele. Castravetele se taie rondele. Apoi se mixează totul şi se bea un pahar pe nemâncate, zilnic, timp de o săptămână.

Sucul de varză și usturoi

Dacă ai un nivel crescut al colesterolului "rău", include cât mai des în alimentaţia ta varza și usturoiul. Poţi prepara un suc din două căpăţâni de usturoi şi o jumătate de varză de mărime medie, care se pun în mixer, după care se adaugă un pahar cu apă. Bea sucul în fiecare dimineaţă, însă nu mai mult de o săptămână, pentru că pot apărea probleme cu tiroida.

Ace de pin şi de măceşe

Ai nevoie de zece linguri de ace de pin, de cinci linguri de măceş şi de 1,5 litri apă rece. Amestecă toate ingredientele, pune-le la foc într-un vas emailat şi lasă-le să fiarbă zece minute. După aceea, înfăşoară cratiţa cu o pătură şi lasă plantele la infuzat, peste noapte. Dimineaţa, strecoară amestecul şi bea-l pe tot pe parcursul zilei. Această cură se ţine timp de patru luni.

Citit 14138 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2018 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.