ȘTEVIA ajută la scăderea poftei de dulciuri
Foto: Trei ceşti de ceai de ştevie pe zi ajută la scăderea tensiunii arteriale, potrivit specialiștilor

ȘTEVIA ajută la scăderea poftei de dulciuri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)


Ștevia este o plantă cu numeroase beneficii, de aceea ar trebui să o mănânci la începutul fiecărei primăveri. Gustul său puţin acrişor este dat de acidul oxalic. Tocmai de aceea, persoanele cu artrită sau pietre la rinichi ar fi bine să mănânce ştevie în cantităţi mici, întrucât acidul oxalic poate agrava aceste afecţiuni.

Planta are un gust deosebit la începutul primăverii, dar, odată cu trecerea timpului, devine amară. Ştevia conţine tanini, o serie de substanţe amare, răşini şi un ulei volatil care nu este metabolizat de corpul uman şi este eliminat fără ca vreo calorie să fie absorbită. Această plantă este extrem de bogată în fosfor, calciu, zinc, mangan, magneziu şi fier.

Are proprietăţi antibacteriene, antiseptice, antioxidante, este antiglicemică şi antihipertensivă. Te poate ajuta şi în cazul tranzitului intestinal, deoarece are efecte depurative, laxative şi purgative.

Dacă vrei să slăbeşti


Ştevia ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, scade apetitul şi pofta de dulce şi favorizează pierderea kilogramelor în exces. De asemenea, bea două sau trei ceşti de ceai de ştevie pe zi pentru a-ţi scădea şi tensiunea arterială. Are un puternic efect detoxifiant, deoarece accelerează tranzitul intestinal, uşurând digestia. Este indicat să bei o ceaşcă de ceai după fiecare masă.

Creşte imunitatea


Datorită faptului că are un conţinut ridicat de antioxidanţi, ştevia ajută la întărirea sistemului imunitar şi la creşterea rezistenţei organismului. Poate îmbunătăţi starea sufletească şi poate fi de un real folos în momentele depresive. Extern, ceaiul de ştevie se poate folosi în tratamentul acneei, precum şi pentru răni minore (pulberea are efecte antibacteriene şi previne infectarea leziunilor la nivelul pielii - n.r.).  Nu în ultimul rând, ceaiul de ştevie înlătura mătreaţa, este benefic pentru sănătatea scalpului şi a părului. Ca sfat, poţi adăuga extract de ştevie în şamponul tău obişnuit.

Deşi nu se cunosc reacţii adverse majore în cazul consumului de ştevie, atunci când alăptezi este important să ştii că poate favoriza apariţia diareei sugarului.

Citit 4057 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2017 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.