Ministerul Sănătății va cumpăra, în premieră, vaccin pneumococic

Ministerul Sănătății va cumpăra, în premieră, vaccin pneumococic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Sănătăţii va finanţa, anul acesta, în premieră pentru România, achiziţionarea vaccinului pneumococic pentru copii. Serul poate preveni anumite cazuri de pneumonie, meningită sau sepsis. Anunţul a fost făcut de Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.

"În România, există pe schema de vaccinare obligatorie vaccinul pneumococic. Până la această dată, nu s-a finanţat însă niciodată", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Florian Bodog. Vaccinul pneumococic este folosit pentru imunizare împotriva diferitelor tulpini de Streptococcus pneumoniae, utilizarea lui prevenind anumite cazuri de pneumonie, meningită sau sepsis.
De asemenea, ministrul Sănătăţii a precizat că, în circa o lună, va fi rezolvată atât problema vaccinului hexavalent, pentru nou-născuţi, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B şi poliomielitei, cât şi cea a vaccinului tetravalent, care se face la copiii de şase ani, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive şi poliomielitei.

Noutăţi pentru bolnavii de hepatită C

"Pentru hepatită, deocamdată, nu avem furnizor. Am cumpărat 5.000 de doze de la un furnizor care nu era unul clasic al nostru şi mai avem o ofertă de la Guvernul norvegian. Chiar vineri (31 martie - n.r.) am semnat nota prin care mi se solicita să aprob ca transportul vaccinului din Norvegia. Eu zic că într-o lună, cu excepţia vaccinului de hepatită B, cam toate vaccinurile vor fi în ţară", a mai susţinut Bodog.
Oficialul a adăugat că au fost soluţionate şi problemele legate de rivotril, ce tratează formele clinice de epilepsie ale sugarilor şi copiilor, terapia hepatitelor decompensate şi tratamentul fibrozelor F2 şi F3.
"S-au semnat contractele cost-volum pentru terapia hepatitelor decompensate. De asemenea, în maximum trei săptămâni, vor intra în tratament şi pacienţii cu fibroza F2 şi F3, măsură pe care am promis-o în programul de guvernare. S-au încheiat şi aici contracte, însă va dura aproape o lună, până când se vor face protocoale, se va face transparenţa decizională, însă toate sunt în linie dreaptă şi au finanţare", a concluzionat ministrul Sănătăţii.

Citit 1409 ori Ultima modificare Luni, 03 Aprilie 2017 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.