Un nou concurs de REZIDENȚIAT va fi organizat în luna mai. AFLĂ detalii despre ÎNSCRIERI

Un nou concurs de REZIDENȚIAT va fi organizat în luna mai. AFLĂ detalii despre ÎNSCRIERI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


Ministerul Sănătăţii organizează concurs de intrare în Rezidenţiat pentru domeniul medicină, în vederea ocupării posturilor şi locurilor rămase vacante în sesiunea din noiembrie 2016. Concursul se desfăşoară numai în Centrul Universitar Târgu Mureş, pe data de 21 mai a.c.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Pentru a promova, candidaţii trebuie să răspundă corect la cel puţin 60 la sută din totalul întrebărilor.

Pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, dsp-galati.ro, la rubrica "Informaţii importante", pot fi găsite toate detaliile cu privire la Rezidenţiatul din luna mai. În total, candidaţii au la dispoziţie 30 de locuri, cele mai multe, 26, în domeniul medicinei de urgenţă. Sunt disponibile două locuri pentru specializarea chirurgie vasculară şi câte unul pentru chirurgie pediatrică şi igienă. În ceea ce priveşte repartizarea pe oraşe a locurilor vacante, situaţia se prezintă în felul următor: Târgu Mureş, 20 de locuri; Cluj-Napoca, nouă locuri; Timişoara, un loc. În Galaţi, nu există locuri vacante.

Există şi opt posturi vacante în spitalele din judeţele Satu Mare, Covasna, Maramureş şi Alba. Spre deosebire de rezidenţiatul pe loc, candidaţii care optează pentru unul dintre posturile vacante au obligaţia de o profesa în spitalele care oferă respectivele posturi, după finalizarea perioadei de rezidenţiat.

Unde se fac înscrierile


Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate, alcătuindu-se o singură clasificare. Medicii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat.

Înscrierile se fac până pe data de 25 aprilie, inclusiv, la biroul RUNOS din cadrul DSP Galaţi. De luni până joi, programul este de la 9,00 la 15,00. Vineri, dosarele pot fi depuse în intervalul orar 9,00-14,00.

Rezidenţii au obligaţia să efectueze pregătirea şi să susţină examenul de specialist în specialitatea pentru care au optat în maximum cinci ani de la data încheierii programului de pregătire.

Citit 3117 ori Ultima modificare Joi, 20 Aprilie 2017 01:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.