"Pâinea albinelor" îţi întăreşte sistemul imunitar
Foto: Sursa foto: Internet

"Pâinea albinelor" îţi întăreşte sistemul imunitar
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)


Cunoscută şi ca "pâinea albinelor", păstura este cea mai valoroasă comoară dintre cele pe care albinele ni le oferă cu generozitate. Cum ar putea fi altfel, având în vedere că este substanţa cu care ele îşi hrănesc propriii „copii”?

Păstura este un polen recoltat de albine şi modificat apoi în stup, astfel încât să conţină toate substanţele de care larvele au nevoie pentru a creşte şi a se dezvolta. Este considerat un leac valoros, deoarece conţine nutrienţi esenţiali pentru sănătatea umană - complexul de vitamine B, proteine şi aminoacizi. De asemenea, este un aliment esenţial pentru vegetarieni, dar şi un supliment alimentar util pentru cei ce au grijă la ceea ce mănâncă.

Deşi există puţine studii ştiinţifice care să dovedească efectele păsturii, ea este recomandată de mulţi ca leac naturist, pentru că oferă energie, întăreşte sistemul imunitar şi are un efect benefic asupra digestiei. Totuşi, nu uita să discuţi mai întâi cu medicul dacă vrei să începi o cură cu păstură.

Beneficii ale pâinii albinelor


Iată care sunt beneficiile păsturii, conform recomandărilor din medicina alternativă!

Digestie mai uşoară. O echipă de cercetători de la Centrul pentru Prevenţie al Universităţii Utah, SUA, a ajuns la concluzia că păstura conţine enzime digestive de la albine, care favorizează digestia. Păstura este consumată, printre altele, pentru a reface flora intestinală şi ca remediu pentru constipaţie sau diaree.

Întărirea sistemului imunitar. Lăudată din bătrâni pentru proprietăţile antivirale, antimicrobiene şi antiinflamatoare, păstura ajută organismul să lupte cu bolile. Păstura poate influenţa sistemul imunitar, stimulând flora intestinală, producerea de antioxidanţi şi de proteine, care protejează organismul de virusuri şi de efectele nocive ale radicalilor liberi, potrivit unui studiu.

Piele mai moale şi mai fină. Păstura poate fi aplicată şi pe piele, pentru a trata fisuri, porţiuni uscate, erupţii cutanate şi chiar eczeme. Aceste beneficii sunt conferite de aminoacizii şi vitaminele conţinute, care ajută la regenerarea celulelor pielii.

Păstura este considerat un leac valoros, deoarece conţine nutrienţi esenţiali pentru sănătatea umană - complexul de vitamine B, proteine şi aminoacizi.

Citit 4405 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.