Număr de telefon unde pacienţii vor putea semnala LIPSA MEDICAMENTELOR

Număr de telefon unde pacienţii vor putea semnala LIPSA MEDICAMENTELOR
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pacienţii vor putea reclama lipsa medicamentelor la numărul de telefon 0727.341.434, printr-un program în sprijinul pacienţilor. Lansată de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune (APAA) împreună cu Asociaţia Bolnavilor de Cancer (ABC), aplicaţia software denumită MedARP, care conectează în timp real părţile implicate în circuitul medicamentelor, pentru ca acestea să ajungă în cel mai scurt timp posibil la bolnavi, va beneficia şi de un call center pentru pacienţi, la numărul 0727.341.434, unde pot reclama lipsa medicamentelor, cere informaţii despre cum funcţionează aplicaţia şi alte aspecte, dar şi de un call center pentru farmacii la numărul 0730.203.523, unde pot cere mai multe informaţii despre cum funcţionează aplicaţia sau despre cum se pot înscrie, potrivit Agerpres.

Aplicaţie pentru farmacii

Preşedintele APAA, Rozalia Lăpădatu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că aplicaţia este o noutate. "Suntem în perioada de test, iar de săptămâna viitoare aplicaţia va fi total funcţională. Şi acum este funcţională, dar încă mai urmărim să remediem dacă apar erori. În aplicaţie, la momentul acesta, sunt înrolate peste 140 de farmacii din toată ţara, majoritatea sunt farmacii independente, şi patru distribuitori. Sunt sigură că, în următoarea lună, numărul acesta de farmacii se va dubla cel puţin şi la fel va creşte şi numărul de distribuitori (...) avem un singur producător (în sistemul aplicaţiei - n.r.) şi suntem în discuţii finale cu alţi trei producători", a declarat Lăpădatu.

Potrivit acesteia, un singur medicament pentru cancer este disponibil în aplicaţie, dar a estimat că de luna viitoare vor fi circa patru-cinci pentru cancer şi afecţiuni imunologice.

Ea a subliniat că softul este gratuit, că aplicaţia este deschisă şi terapiilor din alte arii terapeutice. Ea a adăugat că programul este deschis către orice farmacie şi distribuitor de medicamente autorizat legal.

Potrivit APAA şi ABC, în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi pacienţi reclamă faptul că nu găsesc sau găsesc foarte greu medicamentele de care au nevoie pentru a-şi menţine boala sub control.

Citit 2007 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Aprilie 2017 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.