Galaţiul va avea ACCELERATOR liniar de particule pentru TRATAMENTUL bolnavilor de CANCER. Investiţie de 4 milioane de euro

Galaţiul va avea ACCELERATOR liniar de particule pentru TRATAMENTUL bolnavilor de CANCER. Investiţie de 4 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a fost prezent, marţi, 25 aprilie, la evaluarea spaţiilor şi a parametrilor tehnici din cadrul Secţiei de Radioterapie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi, în vederea instalării unui accelerator liniar de particule. Evaluarea a fost realizată de un reprezentant al Ministerului Sănătăţii şi de reprezentanţii furnizorilor de echipamente.

“Consiliul Judeţean Galaţi va finanţa o parte din lucrările prevăzute de proiect, care vor fi stabilite după analiza datelor obţinute în cadrul evaluării. Spitalul Judeţean Galaţi este în prima parte de derulare a programului, alături de alte patru centre de radioterapie din ţară. Gălăţenii cu probleme oncologice se vor putea trata la standarde moderne la Galaţi şi nu vor mai fi nevoiţi să meargă în alte centre medicale”, a declarat Costel Fotea.

Prin acest program se doreşte dotarea unităţilor medicale cu accelerator liniar de particule şi computer tomograf cu extensie pentru simularea tratamentului în radioterapie. Valoarea instalaţiilor este de 4 milioane de euro, la care se adaugă cheltuieli cu reamenajarea spaţiilor.

Citit 15892 ori Ultima modificare Joi, 27 Aprilie 2017 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.