Soluţii viabile şi eficiente MedLife pentru cuplurile infertile. Schimbăm statistica!

Soluţii viabile şi eficiente MedLife pentru cuplurile infertile. Schimbăm statistica!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În România, dintr-o cauză evidentă sau aparent fără nici o explicaţie, 30% dintre femeile de peste 35 de ani sunt afectate de infertilitate. Statisticile plasează ţara noastră sub media europeană în ceea ce priveşte rata de fertilitate.

Faptul că 70% din femei nu prezintă simptome şi afecţiunea este greu de depistat, face ca infertilitatea să fie depistată şi tratată târziu şi cu eforturi deosebite pentru cuplu. Fie că este vorba despre o disfuncţie masculină, una feminină (cauză ovulatorie, tubară sau endometrioză) sau a ambilor parteneri, fie că aparent nu există o cauză explicabilă medical, 15% dintre cupluri se confruntă cu infertilitatea. Soluţia medicilor specialişti la majoritatea acestor cazuri este fertilizarea in vitro. 

Stilul de viaţă al ultimilor ani, marcaţi de alimentaţie nesănătoasă, generatoare de obezitate, stresul, dependenţele de alcool sau tutun, dar şi deplasarea momentului de concepere a unui copil spre o vârstă mai înaintată sunt factori  importanţi pentru concepţie. Luăm în considerare şi faptul că aproximativ trei sferturi din femeile de peste 35 de ani generează, datorită disfuncţiilor ovariene, embrioni anormali, care nu se implantează, se elimină prin avort sau generează anomalii genetice la făt, iar riscurile cresc mult după 40 de ani. Intrarea femeii la menopauză, datorită epuizării rezervei de ovule marchează un alt prag în viaţa unui cuplu, cu atât mai mult cu cât există femei cu rezervă ovariană redusă de la vârste foarte tinere.

Infertilitatea femeii poate fi cauzată de afectarea trompelor uterine, în peste o treime dintre cazuri, de factorul masculin, de lipsa ovulaţie, în 15% dintre cazuri, sau fără o cauză evidentă în 10 - 20% dintre cazuri. Infecţiile cu Chlamidia, gonoreea şi mycoplasma sunt de asemenea des întâlnite la cuplurile infertile. Endometrioza este o cauză importantă de infertilitate, acţionând prin mecanisme complexe.

Specialiştii recomandă screeningul rezervei ovariene la femei infertile peste 30 ani, în infertilitatea de cauză neexplicată, în cazul lipsei de răspuns la stimularea ovariană.

Fertilizarea In Vitro este o tehnică de reproducere asistată, în care fecundarea ovulelor are loc în afara organismului uman. Această soluţie în abordarea infertilităţii cuplurilor pleacă de la un tratament medicamentos, care determină ovarele să furnizeze mai multe ovule mature, recoltate prin puncţii. În laborator ovulele sunt fecundate cu spermatozoizi de la partener, iar embrionii se incubează. Cei mai buni embrioni sunt selectaţi pentru a fi introduşi în uter. Peste 40% dintre tehnicile de reproducere umană asistată se folosesc la cuplurile în vârstă.

Cum te putem ajuta la MedLife

Centrul de Medicină Materno-Fetală şi Reproducere Umană Asistată din cadrul MedLife a intrat şi este parte din programul naţional de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de Ministerul Sănătăţii, încă din 2011. Tot mai multe cupluri beneficiază de serviciile medicale de excelenţă, sub atenta supraveghere a unei echipe medicale multidisciplinare. 1600 de cazuri au fost tratate la MedLife, cu un procent de naşteri de peste 43%. Se asigură, de asemenea, diagnostic genetic preimplantaţional şi o abordare multidisciplinară a fiecarui caz în parte.

Din fericire există soluţii viabile şi eficiente pentru cuplurile care se confruntă cu problemă infertilitătii.

Nu doar medicii pot salva vieţi. Şi voi o puteţi face, dăruind grijă prin ShareLife, programul prin care abonaţii MedLife pot să ofere cuiva drag o consultaţie cu 50 la sută reducere. Împreună, putem răsturna orice statistică, oricât de îngrijorătoare.

Ajută-ne să facem România bine şi oferă cuiva drag o consultaţie cu 50 la sută reducere.

Intră pe site şi dăruieşte grijă, pentru că doar împreună facem România bine.
https://www.medlife.ro/sharelife/.

În centrul municipiului Galaţi funcţionează o hyperclinică MedLife, situată pe strada General Lahovary, numerele 4-6. Hyperclinica cuprinde 16 cabinete medicale moderne, distribuite pe două etaje. În cadrul hyperclinicii puteţi beneficia de: servicii de imagistică, analize de laborator, consultaţii şi investigaţii complete pentru 24 de specialităţi medicale, într-un singur loc; expertiza unei echipe de 55 medici profesionişti, atât din Galaţi, cât şi din Bucureşti, Iaşi şi Braşov; aparatură medicală modernă şi echipamente de ultimă oră; chirurgie şi ortopedie pediatrică, chirurgie estetică şi reparatorie, diabet şi boli de nutriţie, reumatologie. Numărul de telefon pentru programări este 0236 960.

 

PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

 

P

 

 

 

Citit 7766 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Mai 2017 19:47