”În spitale, cel mai mult vor suferi pacienții săraci”

”În spitale, cel mai mult vor suferi pacienții săraci”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

- este avertismentul fostului ministru al Sănătăţii


Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a criticat în termeni duri, într-un text publicat pe o reţea de socializare, forma în care a fost adoptată OUG 79/2016 (actul normativ privind numirea managerilor de spitale - n.r.) de către Camera Deputaţilor.

"Coaliţia PSD-ALDE tocmai a anulat cea mai mare parte a reformei în sănătate pe care o aducea OUG 79/2016! Coaliţia lor şi câteva televiziuni au vorbit mult despre condiţiile din puşcării. Condiţiile din spitale par să nu mai fie deloc o problemă", afirmă Vlad Voiculescu, pe Facebook.

"S-a spus mereu că spitalele sunt subfinanţate şi că de-asta arată în halul în care arată. Ei bine, nu. Spitalele arată aşa din cauza unei coaliţii... una mai veche decât coaliţia PSD-ALDE: coaliţia prostiei şi hoţiei", mai spune fostul ministru în cabinetul Cioloş.

"Mai pe şleau... exact asta urma să remedieze Ordonanța 79/2016: să reducă prostia şi să înlăture (sau măcar să reducă) hoţia. Prin definirea conflictului de interese aşa încât managerul să nu îşi mai angajeze rude, să nu mai facă afaceri cu rude, prin deschiderea şi depolitizarea concursurilor pentru toate posturile de conducere, aşa încât acestea să fie ocupate de oameni competenţi, nu de cei care sunt trimişi acolo în mod discreţionar de diverşi baroni. Toate acestea, mulţumită deputaţilor şi senatorilor coaliţiei PSD-ALDE, fie vor fi eliminate, fie vor deveni din nou o formalitate. Suntem din nou... şi aici... aproape de unde am plecat", explică Voiculescu.

Mariajul managerilor de spitale cu politicul continuă

Alaltăieri, USR a acuzat majoritatea parlamentară că a iniţiat o contrareformă în domeniul sanitar, prin modificările aduse OUG 79/2016 referitoare la înlăturarea situaţiilor de conflict de interese în sistemul de sănătate, scrie News.ro.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 176 voturi "pentru", 93 de voturi "împotrivă" şi cinci abţineri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 79/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care prevede că postul de manager de spital nu va putea fi deţinut de o persoană care are funcţie de conducere într-un partid, dar poate fi ocupat de cineva care este membru într-o formaţiune politică.

Pacienţii săraci vor suferi cel mai mult de pe urma condiţiilor mizerabile cauzate de prostia şi hoţia din spitale, a declarat fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Citit 5180 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2017 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.