Minivacanţa de 1 Iunie. PROGRAMUL spitalelor şi farmaciilor gălăţene

Minivacanţa de 1 Iunie. PROGRAMUL spitalelor şi farmaciilor gălăţene
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Serviciile medicale de urgenţă, unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, unele farmacii şi centrele de permanenţă din judeţ vor lucra fără întrerupere în perioada minivacanţei prilejuite de 1 Iunie şi Rusalii. Iată care este programul exact al instituţiilor medicale gălăţene pentru zilele următoare.

Majoritatea farmaciilor gălăţene vor funcţiona cu program redus, începând de astăzi şi până luni, inclusiv. Totuşi, este bine de ştiut că trei farmacii din municipiul Galaţi au program non-stop. Vizavi de Spitalul Judeţean, farmacia "Hygeia" este una dintre ele. Deschis puteţi găsi tot timpul şi la farmacia "Dona, de pe strada Siderurgiştilor, precum şi la farmacia "Dona" din Micro 39 (vizavi de piaţă - n.r.).

Minivacanţa de 1 Iunie nu aduce modificări în programul Serviciului de Ambulanţă Galaţi. "Echipajele de Ambulanţă vor fi disponibile fără întrerupere, în toată această perioadă", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

De asemenea, echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) vor funcţiona după programul normal. Şi Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Galaţi are asigurate linii de gardă permanente.

Toate centrele de permanenţă, deschise

Cele opt centre de permanenţă din judeţul Galaţi vor funcţiona, în intervalul 1-5 iunie, ca şi în restul zilelor anului. În zilele nelucrătoare, programul va fi non-stop, iar în zilele lucrătoare programul va fi între orele 15,00 şi 8,00. Centrele se află în localităţile Cudalbi, Corod, Băleni, Bălăşeşti, Tudor Vladimirescu, Cavadineşti, Bereşti şi Vlădeşti. Unităţile vor funcţiona pentru consultaţii şi pentru urgenţe medicale.

Atât pacienţii care au nevoie de dializă, cât şi cei care suferă de boli oncologice şi urmează un tratament chimioterapeutic vor beneficia de asistenţă medicală pe toată durata minivacanţei.

În cazul medicinei primare, unii medici de familie au ales să îşi ia liber, în această perioadă. Astfel, persoanele din listele de pacienţi ale acestora vor putea apela la serviciile medicale de urgenţă, la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, precum şi la centrele de permanenţă, în cazul în care este vorba despre o problemă urgentă de sănătate.        

Citit 3004 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2017 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.