Planta minune care tratează o mulţime de afecţiuni

Planta minune care tratează o mulţime de afecţiuni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Fructele de cătină sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamine naturale, cu acțiune specifică asupra organismului uman. Frunzele plantei se utilizează în reumatism, boli ale stomacului şi ale pielii.

Cătina poate fi întâlnită la altitudini care urcă până la 2.000 de metri în Europa şi 4.500 de metri pe platourile din Tibet şi chiar 5.000 de metri în Munţii Himalaya. În România ea este răspândită în Muntenia şi Moldova. 

Tratamente naturiste cu cătină

În medicina populară mongolă, fructele de cătină au o largă utilizare în bolile de plămâni, reumatism şi boli vasculare. Se elimină lichidul pleural din plămâni, se foloseşte la tratarea umflăturilor cu sânge, de tip hematom şi la tratarea hemoragiilor, vindecă inflamaţiile stomacului şi ale intestinului. 
Cătina are efect favorabil în normalizarea metabolismului, iar sucul de cătină are efecte asupra colesterolului din sânge şi asupra bolilor coronariene.
Fructele de cătină folosite în stare proaspătă sau conservate prin congelare sau uscare sunt un tonifiant general cu acţiune antiscorbutică, vermifugă, fiind recomandate în anemii, alcoolism, artrită şi hepatită epidemică, hepatită cronică, ciroză, diaree, reumatism, boli de piele, urticarie, cancer. 
Cătina mai poate avea şi uz extern deoarece are capacitatea de a stimula regenerarea pielii. Astfel, aceasta poate fi folosită în tratamentul arsurilor, rănilor cu vindecare lentă şi a ulceraţiilor. De asemenea, ea mai încetineşte şi procesul de îmbătrânire, conferind pielii un aspect plăcut şi tânăr. Uleiul de cătină este adesea folosit pentru tratarea unor boli de piele, dar şi a mâncărimilor. El mai poate calma pielea iritată după epilare.    

Mierea cu cătină, o combinaţie sănătoasă 

Cătina mai este recomandată, datorită proprietăţilor sale antioxidante, pentru întărirea sistemului imunitar. Însă efectele acesteia sunt mult sporite, dacă se păstrează în miere de albine. Mierea este un remediu eficient pentru bolile hepatice, digestive, renale sau ale sângelui şi are şi proprietăţi antibacteriene, regenerative şi calmante. 
Puteţi fie să cumpăraţi din comerţ un borcan cu miere şi cătină, ori să-l preparaţi chiar dumneavoastră acasă. Proporţia ideală este de două părţi miere şi o parte cătină. După câteva săptămâni puteţi începe să luaţi din amestec câte o linguriţă sau două în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. 



Citit 5709 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iulie 2017 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.