Ce beneficii are pentru sănătate pepenele verde

Ce beneficii are pentru sănătate pepenele verde
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Datorită conţinutului mare de aminoacizi, în special L-arginină şi L-citrulină, pepenele verde este ideal nu numai pentru oamenii care practică sport, ci şi pentru cei care vor să aibă mai multă energie şi să prevină senzaţia de oboseală.

Este posibil să spui că pepenele verde este mai mult apă şi că valoarea nutriţională a acestui fruct este minimă, dacă nu inexistentă. Însă, în ciuda faptului că este 92 la sută apă, fiecare bucată de pepene pe care o mâncăm conţine vitaminele A, B6 şi C, precum şi o cantitate mare de antioxidanţi şi aminoacizi.
Pepenele verde conţine un element nutritiv care se găseşte în foarte puţine alimente. L-citrulina, căci despre acest aminoacid vorbim, creşte nivelul de energie. L-citrulina, fiind transformată prin metabolizare într-un aminoacid numit arginină, are efecte benefice asupra inimii, sistemului circulator şi sistemului imunitar. L-citrulina este un aminoacid non-esenţial, care îi ajută pe sportivi să îşi îmbunătăţească performanţele. Aminoacizii non-esenţiali sunt compuşii pe care organismul îi poate sintetiza şi astfel nu este necesar ca ei să fie asimilaţi din alimentaţia zilnică.

Ce beneficii are L-citralina asupra organismului

L-citrulina o putem lua nu numai din pepene verde, ci şi din năut, carne, usturoi, nuci şi ciocolată neagră. După cum se poate observa, toate sunt alimente care stimulează energia şi care îmbunătăţesc performanţele sportive, dar şi starea de sănătate. Atunci când aminoacizii citrulină şi arginină se combină, corpul nostru produce oxidul nitric, compus care scade tensiunea arterială şi nivelul de colesterol rău.

Creşte nivelul de energie

Citrulina are o altă proprietate - scade acidul lactic şi amoniacul din ţesuturile musculare. Această proprietate esenţială ajută muşchii să se recuperează într-un timp foarte scurt, astfel că dispare febra musculară, crampele şi oboseala.

Provoacă schimbări metabolice

Mulţi sportivi aleg să consume suplimente alimentare bazate pe L-citrulină. Acest aminoacid provoacă reacţii metabolice care sintetizează energia aerobă şi întârzie senzaţia de oboseală. Desigur, majoritatea dintre noi nu suntem sportivi, deci nu trebuie să luăm acest supliment separat. Însă, este recomandat să profiţi la maximum de conţinutul de L-citrulină din pepenele verde, în combinaţie cu toate celelalte vitamine şi minerale pe care le conţine acest fruct delicios.

Citit 3410 ori Ultima modificare Miercuri, 02 August 2017 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.