Cum setezi CORECT aparatul de aer condiţionat pe timp de caniculă, pentru evitarea problemelor de sănătate

Cum setezi CORECT aparatul de aer condiţionat pe timp de caniculă, pentru evitarea problemelor de sănătate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Temperaturile ridicate din această perioadă dau bătăi de cap oricui, iar una dintre cele mai comune soluţii rămâne aerul condiţionat, însă pentru a beneficia în mod corespunzător de aerul rece emanat de aparat, trebuie să ştii temperatura la care acesta trebuie setat.

Temperaturile crescute de afară ne dau bătăi de cap şi am face orice ca să ne mai răcorim puţin. Un duş rece, o îngheţată şi aerul condiţionat la o temperatură cât mai scăzută par să rezolve pentru moment problema, scrie CSID. Însă specialiştii nu sunt de acord şi ne avertizează că toate aceste măsuri nu fac decât să ne agraveze starea de disconfort termic, cauzând chiar grave probleme ale muşchilor şi articulaţiilor.
"Muşchii au un rol vital, atât în determinarea mişcării, cât şi în menţinerea unei temperaturi optime a corpului. Iată de ce, atunci când intră în contact direct cu temperaturile scăzute ale aerului condiţionat, muşchii vor lucra mai intens pentru a regla statusul termic al organismului. Pentru a accentua senzaţia de răcorire, cele mai multe persoane se poziţionează chiar în direcţia în care bate aerul condiţionat sau în lateral. Însă acest lucru nu face decât să creeze un alt disconfort termic şi să determine muşchii tonici să se contracte mai puternic, riscând astfel să rămână încordaţi.

Acesta este momentul în care cele mai multe persoane simt că au rămas „înţepenite”, apar dureri ale muşchilor şi articulaţiilor şi imposibilitatea de mobilizare”, explică Bogdan Goga, fizioterapeut.

Pentru a evita aceste probleme, reglaţi temperatura aerului condiţionat astfel încât să nu existe o diferenţă mai mare de zece grade Celsius între cea de afară şi cea din casă sau maşină. Problemele tind să apară atunci când diferenţa de temperatură este resimţită de organism ca fiind una foarte mare. De asemenea, evitaţi contactul direct cu aerul condiţionat şi direcţionaţi-l către mijlocul camerei. Dacă totuşi vă aflaţi într-un mediu în care nu îl puteţi evita, încercaţi să vă protejaţi şi purtaţi o eşarfă în jurul gâtului.

Citit 6840 ori Ultima modificare Joi, 10 August 2017 02:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.