În ce momente este contraindicat ceaiul verde

În ce momente este contraindicat ceaiul verde
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Apreciat şi băut peste tot în lume, ceaiul verde reduce riscul bolilor cardiovasculare, împiedică apariţia cariilor, ajută la pierderea în greutate, conservă densitatea osoasă şi încetineşte procesul de îmbătrânire. Totuşi, nutriţioniştii susţin că pe lângă numeroasele beneficii, există şi câteva contraindicaţii în ceea ce priveşte ceaiul verde.

Astfel, cafeina din ceaiul verde poate trece în laptele matern. De aceea, proaspetele mămici trebuie să aibă grijă să nu bea ceai verde seara, întrucât îi poate agita pe cei mici. Tot din cauza conţinutului de cafeină, există contraindicaţii şi pentru cei care au probleme cu asimilarea calciului. Trebuie spus însă că efectul cafeinei din ceai este mai mic decât cel al cafeinei din cafea, datorită prezenţei în ceai a taninilor şi a L-teaninei, un aminoacid care induce o stare de relaxare.

Diminuează efectele chimioterapiei

Ceaiul verde nu le face bine celor care fac chimioterapie, deoarece poate reduce efectele tratamentului şi gradul de absorbţie a fierului din fructe şi legume. S-a constatat că extractele de ceai verde, comercializate sub formă de capsule, stimulează o genă a celulelor afectate de cancer, făcându-le mai puţin receptive la medicamentele folosite pentru combaterea bolii.

Contraindicat persoanelor cu hepatită

În cazul hepatitei virale A, ceaiul verde trebuie băut doar cu acordul şi îndrumarea unui medic specialist. Persoanele care suferă de afecţiuni renale, hepatice, anxietate sau ulcere ar trebui să îl bea doar în cantităţi mici.

Poate produce insomnie

Pentru că are în compoziţie teină, ceaiul verde dă energie organismului, de aceea nu trebuie băut înainte de culcare. Cel mai recomandat este să îl bei până până cel târziu la orele 18,00-19,00. Dacă vrei totuşi să savurezi un ceai înainte de a adormi, încearcă unul relaxant, din plante precum lavanda, teiul şi muşeţelul.

De reţinut! E bine să bei doar două-trei ceşti de ceai verde pe zi.

Citit 5304 ori Ultima modificare Vineri, 18 August 2017 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.