UPDATE | Unde s-ar putea muta Agenţia Europeană a Medicamentului

UPDATE | Unde s-ar putea muta Agenţia Europeană a Medicamentului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

UPDATE, luni, 13 noiembrie 2017 | Oraşele Bratislava şi Milano sunt favorite să găzduiască Agenţia Europeană a Medicamentului (AEM), după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, au precizat, săptămâna trecută, mai mulţi oficiali europeni, citaţi de publicaţia "The Financial Times". Slovacia şi Italia au prezentat ofertele cele mai bune pentru această iniţiativă, dar Olanda (pentru Amsterdam) şi Danemarca (Copenhaga) sunt văzute drept competitoare importante, potrivit publicaţiei amintite, citată de Mediafax.

Candidatura slovacă este văzută de oficialii europeni ca fiind cea mai puternică din Europa Centrală şi de Est, o regiune slab reprezentată privind agenţiile UE. Slovacia, membră a zonei euro, este privită de Bruxelles drept bastionul unui sentiment proeuropean într-o regiune din ce în ce mai ostilă integrării UE. Experţii europeni avertizează asupra unui posibil conflict, dacă minimum o agenţie nu va desemnată pentru una dintre cele zece ţări din Europa Centrală şi de Est care au aderat la UE începând cu 2004. Sursele diplomatice au mai precizat că Italia este dispusă la mai multe concesii pentru a obţine găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului de către Milano, inclusiv trimiterea mai multor trupe pentru noi unităţi NATO în statele baltice. (Remus Basalic)


Bucureştiul vrea Agenţia Europeană a Medicamentelor | Relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentelor, după ce instituţia va părăsi Londra în urma Brexit-ului, reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului, afirmă vicepremierul Marcel Ciolacu. Acesta a adresat, totodată, pe reţelele de socializare, un îndemn românilor de a vizita site-ul de sprijin al candidaturii României pentru primirea AEM.

"La 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, a venit timpul ca România să îşi asume găzduirea unei mari agenţii europene. De aceea, relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentelor, după ce instituţia va părăsi Londra în urma Brexit-ului, reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului. Suntem pregătiţi să ne asumăm această responsabilitate uriaşă, de aceea am depus un dosar de candidatură foarte consistent. România are capacitatea să asigure cele mai înalte standarde pentru a găzdui această agenţie pe teritoriul său", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul precizează că "sunt 18 mari oraşe din Europa cu care concurăm", dar îşi exprimă încrederea că Bucureştiul şi România pot câştiga această competiţie. "Vă invit să vizitaţi site-ul de sprijin al candidaturii României, care este şi o bună ocazie de a promova ţara noastră peste hotare. http://www.emabucharest.ro/", conchide Ciolacu. (Ovidiu Amălinei, 18 august 2017)

Citit 2601 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2017 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.