Brânza topită, o bombă cu sare

Brânza topită, o bombă cu sare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consumul excesiv de sare poate dăuna organismului şi poate duce la apariţia unor boli grave. De aceea e bine să avem grijă câtă sare consumăm, dar şi de cantitatea existentă deja în alimentele foarte procesate din comerţ.

Pentru a-i informa pe consumatori, InfoCons - Asociația pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu cu privire la conţinutul de sare care se regăseşte în produsele tip brânză topită. În cadrul studiului, au fost analizate 14 produse comercializate în România, iar rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare, având în vedere că 100 de grame din unele sortimente de brânză topită acoperă peste 50 la sută din doza zilnică recomandată de sare.
Cea mai puţină cantitate de sare o au Gordon brânză topită cu verdeaţă 125 g, Auchan brânză topită cu smântână 140 g, Auchan brânză topită cu smântână 125 g şi Brânză topită cu şuncă de Ibăneşti 100 g, cu valori între 13 şi 33,06 la sută sare.
Cel mai mare procent de sare îl au Hochland brânză topită cu smântână 100 g, Hochland brânză topita cu smântână 140 g, Romfulda brânză topită cu smântână (31%) 125g şi Delaco brânză topită natur 140 g.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5 grame/zi pentru un adult. În aceste condiţii, 100 de grame din produsul cu cel mai mare conţinut de sare acoperă peste 50 la sută din cantitatea zilnică recomandată.        

Citit 3012 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2017 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.