Prunele uscate previn bolile de inimă

Prunele uscate previn bolile de inimă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Eşti în căutarea unor fructe de sezon cu multiple beneficii? Prunele uscate sunt exact ce ai nevoie. Acestea au proprietăţi diuretice, hepatice, dezintoxicante, laxative, de stimulare a sistemului nervos, de descongestionare. Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre.
Aceste fructe au mari proprietăţi energizante, în special datorită conţinutului natural de zaharuri. În plus, prunele pot alunga oboseala sau senzaţia de stres şi sunt un aliat de încredere al majorităţii funcţiilor intestinale. Sucul de prune este un laxativ natural, lucru pe care îl ştiu multe persoane cu probleme digestive şi care adesea apelează la această băutură. Pentru a pierde din greutate, trebuie să bei zilnic două pahare de suc de prune.

Previn bolile de inimă

Bogate în vitamine, minerale, calciu, fier şi seleniu, prunele uscate cresc imunitatea şi pot preveni apariţia mai multor afecţiuni, printre care şi a celor cardiace. Sunt foarte sărace în grăsimi, fiecare fruct conţine mai puţin de 0,2 grame. În plus, ele nu conţin grăsimi saturate, care pot creşte riscul atacului de cord prin creşterea colesterolului.

Combat constipaţia, indigestia şi balonarea

Poate cel mai important beneficiu al prunelor uscate constă în faptul că sunt un remediu natural, eficient, împotriva problemelor gastrointestinale. Fiind foarte bogate în fibre (un pumn conţine aproximativ 12 grame, aproape jumătate din necesarul zilnic de 30 de grame) prunele uscate ajută la eliminarea constipaţiei. Conform unui studiu din 2011, prunele uscate sunt mai eficiente în tratarea constipaţiei decât tărâţele de psyllium. Dacă te simţi balonat şi constipat după Sărbători, lasă la înmuiat peste noapte, în apa călduţă, şase prune uscate (de preferinţă tăiate în patru) peste care adaugi puţină lămâie. A doua zi, pe stomacul gol, bea apa şi mănâncă prunele. Repetând procesul câteva zile la rând, îţi vei normaliza tranzitul intestinal.

Te feresc de cancer

Pigmentul roşiatic-albăstrui al prunelor, numit antocianină, poate ajuta la prevenirea diverselor tipuri de cancer. O prună de dimensiuni medii conţine 113 miligrame de potasiu, mineral ce ţine sub control tensiunea arterială şi reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale.        

Citit 1954 ori Ultima modificare Vineri, 08 Septembrie 2017 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.