ŢÂNȚARII fac în continuare victime în România. Încă doi români au MURIT din cauza infecţiei cu virusul West Nile

ŢÂNȚARII fac în continuare victime în România. Încă doi români au MURIT din cauza infecţiei cu virusul West Nile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă doi români au murit din cauza infecţiei cu virusul West Nile, transmis de ţânţari. Cele două cazuri au apărut în ultima săptămână, iar numărul deceselor se ridică astfel la opt, dintre care patru au fost înregistrate în Bucureşti şi câte unul în Buzău, Brăila, Olt şi Ialomiţa, a relatat Digi 24.

Şi mai îngrijorător este faptul că numărul românilor infectaţi cu virusul West Nile a crescut dramatic, de la 22 de persoane săptămâna trecută, la 39. În centrele de transfuzii din ţară s-au luat deja măsuri de siguranţă. Sângele este testat suplimentar, pentru a depista posibila prezenţă a virusului.

Medicii îi sfătuiesc pe oameni să se protejeze, să poarte haine cu mâneci lungi şi să folosească spray-uri care să ţină ţânţarii la distanţă. Anul trecut, 80 de persoane au fost infectate cu virusul West Nile, în perioada 1 mai - 29 septembrie, și s-au înregistrat opt decese din această cauză, conform unui centralizator publicat pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

În anul 1996, România s-a confruntat cu cea mai severă epidemie de meningită West Nile din Europa, boală dată de acest virus. Oficial s-au înregistrat atunci peste 300 de cazuri.

Sursa foto: newsinfo.inquirer.net

Citit 2444 ori Ultima modificare Duminică, 17 Septembrie 2017 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.