Galaţiul, capitala chirurgiei toracice din România

Galaţiul, capitala chirurgiei toracice din România
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Nume mari din chirurgia toracică la nivel internaţional sunt prezente timp de trei zile la Galaţi, pentru a lua parte la a 15-a ediţie a Conferinţei Naţionale cu Participare Internaţională de Chirurgie Toracică. Conferinţa ştiinţifică este una foarte important pentru Galaţi, având o vedere că evenimente de un asemenea calibru sunt de regulă organizate în centrele universitare medicale cu tradiţie din România.

Peste 70 de medici în chirurgie toracică, din ţară şi din străinătate, şi-au anunţat prezenţa la conferinţa desfăşurată între 28 şi 30 septembrie în oraşul nostru. Printre participanţi se află şi unele somităţi în domeniu, venite tocmai din America sau din Asia. Marcin Zielinski este un renumit chirurg toracic din Cracovia (Polonia). Zielinski a perfecţionat mediastinoscopia (metodă chirurgicală minim invazivă - n.r.) şi chirurgia toracică videoasistată.
Un alt invitat este Hui Li, doctor recunoscut drept unul dintre cei mai buni medici în chirurgie toracică din Beijing (capitala Chinei, oraş cu peste 17 milioane de locuitori - n.r). Printre celelalte nume de referinţă invitate se numără: Carlos Trujillo (Barcelona), Paul Marinus (Amsterdam), Didier Lardinois (Basel), Erich Frechette (Quebec), Ioan Cordoş (Institutul Naţional de Pneumologie "Marius Nasta" Bucureşti) şi Teodor Horvat, de la Institutul Oncologic Bucureşti.

În ce constă conferinţa

"În cadrul conferinţei vor fi prezentate lucrări de specialitate şi vor fi organizate workshop-uri. Participanţii vor împărtăşi experienţele profesionale şi noutăţile din domeniul chirurgiei toracice. Este un mod de a afla informaţii despre ultimele tehnici şi abordări în materie, chiar dacă aparatura de care dispunem în ţară nu este la nivelul celei din spitalele din ţările dezvoltate. Întâlnirea este şi un prilej prin care vom trasa obiectivele profesionale pentru următorul an. O conferinţă de un asemenea calibru, destinată ramurilor chirurgicale, nu a mai fost organizată la Galaţi", a precizat dr. Dumitru Işfan, preşedintele Comitetului local de organizare.
Organizatorii sunt: Societatea Română de Chirurgie Toracică, Consiliul Judeţean Galaţi, Primăria Galaţi, Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" şi, nu în ultimul rând, Colegiul Medicilor Galaţi. Deschiderea oficială are loc pe 28 septembrie, iar zilele de 29 şi 30 septembrie sunt destinate manifestărilor ştiinţifice.

Citit 4691 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2017 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.