Conferinţa Naţională de Chirurgie Toracică, un succes total

Conferinţa Naţională de Chirurgie Toracică, un succes total
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Personalităţi marcante la nivel mondial din domeniul chirurgiei toracice au vizitat Galaţiul timp de trei zile, la sfârşitul lunii septembrie, pentru a lua parte la Conferinţa Naţională cu Participare Internaţională de Chirurgie Toracică, eveniment medical şi ştiinţific de prim rang.
Peste 70 de specialişti în chirurgie toracică din ţară şi din străinătate s-au întâlnit la Galaţi, între 28 şi 30 septembrie, în cadrul Conferinţei Naţionale organizate pentru prima oară la Galaţi. Au avut loc prezentări de cazuri, workshop-uri, schimburi de experienţă, precum şi prezentări ale ultimelor abordări terapeutice în domeniu. În final, invitaţii au vizitat oraşul şi au rămas plăcut surprinşi de clădirile istorice din centru şi de priveliştea falezei Dunării văzută de pe vapor.
"Conferinţa a fost un succes total. Au venit toţi invitaţii speciali pe care îi aşteptam. Ţin să-l menţionez pe Hui Li (unul dintre cei mai apreciaţi medici în chirurgie toracică din China - n.r.), pe Marcin Zielinski (renumit chirurg toracic din Cracovia), pe Carlos Trujillo (Barcelona), pe Paul Marinus (Amsterdam), pe Didier Lardinois (Basel), pe Erich Frechette (Quebec), precum şi pe prof. Ioan Cordoş (Institutul Naţional de Pneumologie "Marius Nasta" Bucureşti) şi pe Teodor Horvat, de la Institutul Oncologic Bucureşti. Au fost lansate numeroase provocări, iar atmosfera a fost una de cooperare între participanţi. Ca specialist în chirurgie toracică, este o plăcere să asişti la astfel de discuţii", a spus dr. Dumitru Işfan, preşedintele Comitetului local de organizare.

Ce le-a plăcut străinilor

O parte dintre manifestări au avut loc pe un vapor aflat în deplasare pe Dunăre. Ocazia a fost numai bună pentru ca invitaţii să poată admira faleza pe timp de noapte. "Au fost impresionaţi de privelişte, iar atenţia le-a fost atrasă în mod special de Turnul Televiziunii. Străinilor le-a plăcut însă şi atmosfera din restul oraşului. Au admirat construcţiile din centru, de la fosta clădire a Primăriei până la Universitate, Palatul Administrativ şi Teatrul Dramatic. Le-am promis străinilor că peste doi ani voi organiza un workshop la Galaţi, la care vor participa şi profesori din ţară", a adăugat dr. Işfan.
Organizatorii conferinţei au fost: Societatea Română de Chirurgie Toracică, Consiliul Judeţean Galaţi, Primăria Galaţi, Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii "Dunărea de Jos" şi, nu în ultimul rând, Colegiul Medicilor Galaţi.

Citit 2735 ori Ultima modificare Luni, 09 Octombrie 2017 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.