Diferenţa între durerile de rinichi şi cele de coloană

Diferenţa între durerile de rinichi şi cele de coloană
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Durerile de spate sunt din ce în ce mai frecvente, simptom care nu trebuie trecut cu vederea şi pentru care este nevoie de o verificare mai amănunţită pentru a identifica cauza. Durerile cele mai dese de spate sunt localizate la nivel cervical, din cauza poziţiei de la birou, cel mai adesea, sau la nivel lombar, în partea de jos a spatelui.

Aceste tipuri de dureri pot apărea oricând pe parcursul vieţii şi pot de asemenea să fie un semnal al unui organ ce nu funcţionează corespunzător. Spre exemplu durerile resimţite în zona lombară pot să fie cauzate de anumite probleme de la nivelul rinichilor. În plus, anumite afecţiuni dintre care spondiloza lombară sau lombosciatica sunt denumirile mai ample ale unei dureri de spate profunde, localizată în regiunea lombară.
Dacă resimţi o durere profundă la nivelul spatelui imediat după o mişcare bruscă sau după ce ai ridicat o greutate fără a ţine cont că trebuie să flexezi genunchii astfel încât trunchiul să fie cel ce susţine greutatea şi nu coloana, sau dacă ai stat mult timp în frig, atunci clar că durerea este la nivel vertebral. Orice traumatism, oricât de mic, reprezintă un şoc pentru spatele tău. Durerile la nivelul coloanei cedează adesea dacă stai pe loc repaus sau mai ales la orizontală. Există cazuri în care durerile de spate, mai ales cele din zona inferioară, radiază spre picior în jos, din cauza afectării nervului sciatic.

Durerea de rinichi radiază spre organele genitale

Frigul sau temperaturile extreme sunt un pericol pentru sănătate, astfel că, dacă ai stat ceva timp cu picioarele pe ceva rece sau ai stat ud la picioare, te poţi confrunta atât cu dureri de spate, cât şi cu dureri de rinichi.
Spre deosebire de durerea de coloană, când se produce un dezechilibru la nivelul rinichilor, durerea nu dispare la repaus, adesea cu greu poţi găsi o poziţie în care să nu resimţi durerea. În plus, apare şi nevoia de a urina mai des, aceasta având în cazul de faţă o culoare mai închisă, fiind posibilă chiar prezenţa usturimii la urinare.
Dacă deja te confrunţi cu prezenţa junghiurilor în spate, nu mai aştepta şi mergi de urgenţă la medic. Acest semnal apare în cazul în care sunt prezente afecţiuni cronice la nivelul rinichilor. Ţinând cont de faptul că rinichii sunt precum un filtru pentru organismul uman, ei au rolul de a filtra sângele de toxine şi de a elimina surplusul de apă, aşa că evită să bei apă într-un mod exagerat. Altfel, rişti să pui o presiune şi mai mare pe rinichii tăi.        

Citit 22984 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2017 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.