Varza, benefică în tratamentul ulcerului şi pentru calmarea tusei convulsive

Varza, benefică în tratamentul ulcerului şi pentru calmarea tusei convulsive
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Apreciată ca aliment, varza este şi un remediu care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Poate fi mâncată atât în stare crudă, în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive. Este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă, prin neutralizarea radicalilor liberi.

Sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului, pentru că are proprietăţi alcaline şi o substanţă numită glutamină care ajută la reducerea inflamaţiei mucoasei stomacale.

De asemenea, varza roşie poate reduce riscul bolilor bătrâneţii, cum este boala Alzheimer, datorită antioxidanţilor şi a vitaminei K pe care le conţine, substanţe care ajută şi la prevenirea depunerilor de colesterol pe vasele de sânge, inclusiv pe cele din creier.

Mai mult, pentru tratarea tusei convulsive, se face un decoct concentrat din cinci foi de varză şi un litru de apă. Se fierbe timp de 40 de minute, după care se îndulceşte cu miere şi se bea de două ori pe zi.

Citit 2285 ori Ultima modificare Duminică, 27 Mai 2018 12:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.